OCLC54/2006
ID intern unic:  318767
Версия на русском
Fişa actului juridic

Republica Moldova
CAMERA DE LICENŢIERE
ORDIN Nr. 54
din  29.08.2006
privind condiţiile de licenţiere şi lista documentelor
suplimentare, ce se anexează la cererile de eliberare
a licenţelor pentru activitatea  de administrator
al insolvabilităţii (în redacţie nouă)
Publicat : 08.12.2006 în Monitorul Oficial Nr. 186-188     art Nr : 663
    "Coordonat"                                                      "Înregistrat"
    Ministerul Economiei şi Comerţului                      Ministerul Justiţiei
    nr. 106  din  24.11.2006                                     nr. 464  din  28.11.2006
    Ministru _______ Igor DODON                        Ministru _____ Vitalie PÎRLOG

    În conformitate  cu art.7 alin.(2) lit.c) din Legea nr.451-XV din 30 iulie 2001 privind licenţierea unor genuri de activitate (republicată în MO nr.26-28 din 18.02.2005) şi Legea nr.223-XVI din 14 iulie 2006 cu privire la modificarea şi completarea Legii insolvabilităţii nr.632-XV din 14 noiembrie 2001 (MO nr.126-130/art.617 din 11.08.2006),  O R D O N:
    Se aprobă în redacţie nouă condiţiile de licenţiere şi listele documentelor suplimentare, ce se anexează la cererile de eliberare a licenţei pentru genul de activitate indicat la p.30. "Activitatea de administrator al insolvabilităţii" din Anexă la Ordinul Camerei de Licenţiere nr.12-g din 20.02.2006 privind condiţiile de licenţiere şi listele documentelor suplimentare, ce se anexează la cererile de eliberare a licenţelor pentru unele genuri de activitate (MO nr.70-72 art. 260 din 05.05.2006) (se anexează).

    DIRECTORUL GENERAL
    AL CAMEREI DE LICENŢIERE                                   Zinaida CHISTRUGA

    Nr.54-g. Chişinău, 29 august 2006.
"Anexă
la Ordinul Camerei de Licenţiere
nr.54-g din 29.08.2006
30. Activitatea de administrator al insolvabilităţii
Condiţiile de licenţiere
    1. Desfăşurarea  activităţii  licenţiate în conformitate  cu  cadrul legislativ şi normativ.
    2. Existenţa cetăţeniei Republicii Moldova, cu domiciliu permanent pe teritoriul ei.
    3. Lipsa de antecedente penale.
    4. Corespunderea criteriilor stabilite de:
    - Banca Naţională a Moldovei - privind calificarea şi experienţa în domeniul activităţii bancare, pentru procesul de insolvabilitate al unei bănci;
    - Serviciul de Stat  pentru  Supravegherea  Asigurărilor   şi Fondurilor Nestatale de Pensii - pentru procesul de insolvabilitate  al unei companii de asigurări;
    - Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare - pentru  procesul de insolvabilitate al unui participant la piaţa valorilor mobiliare.
    5. Studii superioare în unul din următoarele domenii: administrative, juridic, economico-financiar sau tehnic.
    6. Experienţă de cel puţin 5 ani de activitate în unul din următoarele domenii: administrative, juridic, economico-financiar sau tehnic.
    7. Una şi aceeaşi persoană nu poate fi desemnată în funcţia de administrator decît al unei singure întreprinderi insolvabile. În cazuri excepţionale, instanţa de judecată, cu acordul comitetului creditorilor, poate desemna una şi aceeaşi persoană în funcţia de administrator a nu mai mult decît două astfel de întreprinderi. Restricţia în cauză se referă doar la întreprinderile la care se va aplica planul ce prevede redresarea (restabilirea solvabilităţii) şi continuarea activităţii debitorului.
    Una şi aceeaşi persoană, cu excepţia persoanelor specificate la alineatul precedent, poate fi desemnată în funcţia de administrator la maximum 4 întreprinderi la care se va aplica planul ce prevede lichidarea patrimoniului întreprinderii sau transmiterea întreprinderii ori a unei părţi din aceasta către un alt titular.
    Nu pot fi desemnaţi în calitate de administrator:
    a) membrii organelor de conducere ale debitorului, persoanele care au deţinut funcţii în organele de conducere ale debitorului sau persoanele care deţin cote de participaţie ori acţiuni în capitalul social al debitorului;
    b) persoanele care au deţinut funcţii de conducere sau care au fost asociaţi ai unui alt debitor declarat insolvabil în ultimele 24 de luni;
    c) asociaţii cu răspundere nelimitată în societăţile în nume colectiv şi în comandită;
    d) persoanele cu antecedente penale;
    e) persoanele lipsite, în temeiul unei hotărîri judecătoreşti, de dreptul de a administra întreprinderi şi alte persoane juridice;
    f) persoanele apropiate sau dependente de judecătorul care examinează cazul de insolvabilitate.
Lista documentelor suplimentare,
ce se anexează la cererea de eliberare a licenţei
    1. Copia buletinului de identitate, ce confirmă cetăţenia Re-publicii Moldova, cu domiciliul permanent pe teritoriul ei.
    2. Copia diplomei de studii superioare în unul din următoarele domenii: administrativ, juridic, economico-financiar sau tehnic.
    3. Copia carnetului  de muncă ce confirmă experienţa de cel puţin 5 ani de activitate în unul din următoarele domenii: administrativ, juridic, economico-financiar sau tehnic.
    4. Copia certificatului de instruire profesională, eliberat de instituţia de învăţămînt - titular de licenţă".