HGC115/2006
ID intern unic:  315022
Версия на русском
Fişa actului juridic

Republica Moldova
GUVERNUL
HOTĂRÎRE Nr. 115
din  01.02.2006
privind aprobarea modificărilor şi completărilor ce se operează
în Hotărîrea Guvernului nr. 427 din 7 iunie 2001
Publicat : 10.02.2006 în Monitorul Oficial Nr. 25-27     art Nr : 155
    Guvernul HOTĂRĂŞTE:
    Se aprobă modificările şi completările ce se operează în Hotărîrea Guvernului nr. 427 din 7 iunie 2001 "Privind importul şi comercializarea unor mărfuri de uz personal folosite" (se anexează).

    PRIM-MINISTRU                                Vasile TARLEV

    Contrasemnează:
    Ministrul economiei
    şi comerţului                                           Valeriu Lazăr
    Ministrul finanţelor                                Mihail Pop
    Ministrul afacerilor interne                   Gheorghe Papuc

    Chişinău, 1 februarie 2006.
    Nr. 115.

Aprobate
prin Hotărîrea Guvernului nr. 115
din 1 februarie 2006
Modificările şi completările ce se operează în Hotărîrea
Guvernului nr. 427 din 7 iunie 2001
    Hotărîrea Guvernului nr. 427 din 7 iunie 2001 "Privind importul şi comercializarea unor mărfuri de uz personal folosite" (Monitorul Oficial al Republicii Moldova, 2001, nr. 62, art. 461), cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. Punctul 3 se completează cu cinci alineate noi, cu următorul cuprins:
    "Importul de mărfuri de uz personal folosite şi comercializarea acestora se efectuează în baza documentelor care certifică inofensivitatea igienico-sanitară a acestor bunuri, specifică clar cantitatea şi categoria lor, asigură inventarierea şi evidenţa pe categorii de mărfuri.
    În caz de depistare, în timpul controlului vamal, a mărfurilor interzise pentru import, acestea vor fi scoase în mod obligatoriu de pe teritoriul Republicii Moldova. Cheltuielile aferente scoaterii de pe teritoriul Republicii Moldova a mărfurilor interzise vor fi suportate de către agentul economic, de importator sau de transportator.
    În cazul comercializării angro a mărfurilor de uz personal folosite, importatorul va elibera facturi cu indicarea categoriei de mărfuri vîndute, a cantităţii în unităţi de masă şi valorii acestora.
    La selectarea pentru comercializare a mărfurilor de uz personal folosite importate, importatorul este obligat să perfecteze, în conformitate cu legislaţia în vigoare, documentele de reexport sau nimicire pentru mărfurile interzise la import. Cheltuielile aferente transportării, depozitării, încărcării, descărcării şi/sau nimicirii mărfurilor interzise vor fi suportate de importator.
    Punctele comerciale vor asigura accesul consumatorilor la toate actele în baza cărora este autorizată activitatea, precum şi documentele ce confirmă originea şi inofensivitatea mărfurilor. Filialele punctelor comerciale şi cumpărătorii angrosişti mici trebuie să deţină, în mod obligatoriu, copiile acestor documente".
    2. Punctul 5 va avea următorul cuprins:
    "5. Serviciul Vamal va permite importul în ţară al mărfurilor de uz personal folosite cu respectarea prevederilor prezentei hotărîri".