LPC412/2003
ID intern unic:  312435
Версия на русском
Fişa actului juridic

Republica Moldova
PARLAMENTUL
LEGE Nr. 412
din  23.10.2003
pentru modificarea Codului cu privire la contravenţiile administrative
Publicat : 14.11.2003 în Monitorul Oficial Nr. 226     art Nr : 894     Promulgat : 06.11.2000
Parlamentul adoptă prezenta lege organică.
Articol unic. - Codul cu privire la contravenţiile administrative, aprobat prin Legea R.S.S. Moldoveneşti din 29 martie 1985 (Veştile Sovietului Suprem şi ale Guvernului R.S.S. Moldoveneşti, 1985, nr. 3, art. 47), cu modificările ulterioare, se modifică după cum urmează:
1. Sancţiunea articolului 42 va avea următorul cuprins:
"atrage după sine aplicarea unei amenzi cetăţenilor în mărime de la patruzeci şi cinci la cincizeci de salarii minime şi persoanelor cu funcţii de răspundere - de la o sută la o sută douăzeci de salarii minime1."
2. Sancţiunea articolului 421 va avea următorul cuprins:
"atrag după sine aplicarea unei amenzi cetăţenilor în mărime de la două sute cincizeci la trei sute şaptezeci şi cinci de salarii minime şi persoanelor cu funcţii de răspundre - de la cinci sute la şapte sute patruzeci de salarii minime, cu confiscarea produselor (mărfurilor) ce constituie obiectul contravenţiei."
3. Sancţiunea articolului 422 va avea următorul cuprins:
"atrage după sine aplicarea unei amenzi cetăţenilor în mărime de la două sute la trei sute cincizeci de salarii minime şi persoanelor cu funcţii de răspundere - de la patru sute cincizeci la şapte sute douăzeci de salarii minime, cu confiscarea produselor (mărfurilor) ce constituie obiectul contravenţiei."
4. Sancţiunea articolului 107 va avea următorul cuprins:
"atrag după sine aplicarea unei amenzi cetăţenilor în mărime de la patruzeci şi cinci la cincizeci de salarii minime şi persoanelor cu funcţii de răspundere - de la o sută la o sută douăzeci de salarii minime."
5. La articolul 1074:
sancţiunea alineatului unu va avea următorul cuprins:
"atrage după sine aplicarea unei amenzi persoanelor cu funcţii de răspundere în mărime de nouăzeci şi cinci de salarii minime."
sancţiunea alineatului doi va avea următorul cuprins:
"atrage după sine aplicarea unei amenzi persoanelor cu funcţii de răspundere în mărime de optzeci şi cinci de salarii minime."
6. În sancţiunea punctului 2) din articolul 152, textul "în mărime de la cinci la douăzeci şi cinci de salarii minime" se înlocuieşte cu textul "în mărime de la treizeci şi cinci la cincizeci de salarii minime".
7. În sancţiunea alineatului unu din articolul 1523, textul "de la cinci la douăzeci şi cinci de salarii minime." se înlocuieşte cu textul "de la douăzeci şi cinci  la treizeci şi cinci de salarii minime."
8. În sancţiunea alineatului trei din articolul 155, textul "de la zece la cincizeci de salarii minime" se înlocuieşte cu textul "de la treizeci şi cinci la cincizeci de salarii minime".
9. În sancţiunea alineatului trei din articolul 156, textul "de la douăzeci şi cinci la cincizeci de salarii minime." se înlocuieşte cu textul "de la treizeci şi cinci la cincizeci de salarii minime."
PREŞEDINTELE  
PARLAMENTULUI           Eugenia OSTAPCIUC
Chişinău, 23 octombrie 2003.
Nr. 412-XV.