LPC101/1994
ID intern unic:  310993
Версия на русском
Fişa actului juridic

Republica Moldova
PARLAMENTUL
LEGE Nr. 101
din  13.05.1994
pentru modificarea Legii privind limitarea activităţii
monopoliste şi dezvoltarea concurenţei
Publicat : 25.08.1994 în Monitorul Oficial Nr. 2     art Nr : 3     Data intrarii in vigoare : 13.05.1994
    Parlamentul Republicii Moldova adoptă prezenta lege.
    Art. I. - Legea privind imitarea activităţii monopoliste şi dezvoltarea concurenţei nr. 906-XII din 29 februarie 1992 (Monitorul, 1992, nr. 2, art. 46) se modifică după cum urmează:
    1. În articolele 2, 8, 9, 11, 13 şi 16 denumirea "Comitetul de Stat pentru Problemele Reformei Economice al Republicii Moldova (în continuare: Comitetul pentru Reforma Economică)", "Comitetul pentru Reforma Economică" se substituie prin denumirea "Ministerul Economiei" la cazul respectiv.
    2. Articolul 14 va avea următorul cuprins:
    "Articolul 14. Responsabilitatea pentru încălcarea
                           prezentei legi
    Persoanele fizice şi persoanele cu funcţii de răspundere ale întreprinderilor tuturor formelor organizatorico-juridice ale activităţii de antreprenoriat şi persoanele cu funcţii de răspundere ale organelor de administrare poartă, în conformitate cu legislaţia în vigoare, răspundere administrativă şi disciplinară, pentru eschivarea de la executare sau neexecutarea la timp a dispoziţiilor organului de stat de reglementare antimonopolistă, precum şi pentru neprezentarea informaţiei sau prezentarea unei informaţii neveridice (false) organului de stat de reglementare antimonopolistă".
    3. Articolul 17 va avea următorul cuprins;
    "Articolul 17. Modul de atacare a hotărîrilor organului
                          de stat de reglementare antimonopolistă
    1. Agenţii econoomici, organele puterii şi ale administraţiei şi persoanele lor cu funcţii de răspundere au dreptul de a se adresa în instanţa de judecată sau în arbitraj cu o cerere de a declara nevalabile în întregime sau parţial dispoziţiile organului de stat de reglementare antimonopolistă în modul prevăzut de legislaţia în vigoare.
    2. Depunerea cererii nu suspendă executarea dispoziţiei pentru timpul examinării ei în instanţa de judecată sau arbitraj, dacă acestea din urmă nu au adoptat o încheiere de a suspenda executarea actelor numite".
    Art. II. - Guvernul va aduce, pînă la 1 iunie 1994, hotărîrile sale în corespundere cu legea sus-numită.
    Art. III. - Prezenta lege intră în vigoare la data adoptării.

    PREŞEDINTELE
    REPUBLICII MOLDOVA                             Mircea SNEGUR

    Chişinău, 13 mai 1994.
    Nr.101-XIII.