HGC1263/2000
ID intern unic:  294234
Версия на русском
Fişa actului juridic

Republica Moldova
GUVERNUL
HOTĂRÎRE Nr. 1263
din  18.12.2000
cu privire la modificarea şi completarea Hotărîrii
Guvernului Republicii Moldova nr. 129 din 15 februarie 2000
Publicat : 31.12.2000 în Monitorul Oficial Nr. 166     art Nr : 1380
Guvernul Republicii Moldova HOTĂRĂŞTE:
1. Punctul 5 al Hotărîrii Guvernului Republicii Moldova nr. 129 din 15 februarie 2000 "Cu privire la Ministerul Justiţiei al Republicii Moldova" (Monitorul Oficial al Republicii Moldova, 2000, nr. 19-20, art. 210) se expune în următoarea redacţie:
"5. Se stabileşte că pentru organizarea şi desfăşurarea examenului de calificare pentru ocuparea postului de notar, pe lîngă Ministerul Justiţiei funcţionează Comisia de Calificare.
Regulamentul cu privire la instituirea, structura şi activitatea Comisiei de Calificare se aprobă de către Ministerul Justiţiei".
2. În Regulamentul Ministerului Justiţiei, aprobat prin hotărîrea sus-menţionată, se introduc următoarele modificări şi completări:
1) în punctul 2 cuvintele "în comun cu Consiliul Uniunii Notarilor,", "şi controlul" se exclud;
2) la punctul 8:
subpunctul 15) se expune în următoarea redacţie:
"supraveghează activitatea notarilor, asigură o practică notarială unică şi analiza statistică a actelor notariale";
subpunctul 19) se completează în final cu cuvintele "şi actelor notariale";
în subpunctul 25) cuvintele "efectuează înregistrarea şi eliberarea de către cetăţeni şi persoane juridice a licenţelor pentru efectuarea expertizei judiciare şi pentru dreptul de a desfăşura activitate notarială; la propunerea Consiliului Uniunii Avocaţilor, eliberează licenţe pentru activitatea de avocat" se substituie prin cuvintele "eliberează licenţe pentru efectuarea expertizei judiciare, pentru desfăşurarea activităţii notariale şi activităţii de avocat, înregistrează birourile notariale";
în subpunctul 27) cuvintele "la propunerea Consiliului Uniunii Notarilor, selectează, pe bază de concurs, candidaţii la funcţia de notar; stabileşte, în comun cu Consiliul Uniunii Notarilor, numărul notarilor-stagiari care pot fi angajaţi în birouri notariale şi candidaţii pentru funcţia de notar-stagiar" se substituie prin cuvintele "selectează pe bază de concurs candidaţii pentru funcţia de notar, stabileşte condiţiile pentru stagiere;"
3) la punctul 12:
în subpunctul 8) cuvintele "la propunerea Consiliului Uniunii Notarilor" se exclud. Subpunctul se completează cu cuvintele ", suspendă activitatea notarului sau îl eliberează din funcţie";
în subpunctul 9) cuvintele "în comun cu Consiliul Uniunii Notarilor" se substituie prin cuvintele "conform competenţelor sale, la propunerea Consiliului Uniunii Notarilor sau Consiliului asociaţiilor notarilor, din care face parte notarul";
subpunctul 10) se expune în următoarea redacţie:
"conform competenţelor sale sau la propunerea Consiliului Uniunii Notarilor sau Consiliului asociaţiilor notarilor, suspendă activitatea notarului, soluţionează chestiunile privind încetarea activităţii de notar, stabileşte controlul asupra activităţii notarilor".
PRIM-MINISTRU
AL REPUBLICII MOLDOVA                                Dumitru BRAGHIŞ
Contrasemnată:
Ministrul justiţiei                                                 Valeria Şterbeţ
Chişinău, 18 decembrie 2000.
Nr. 1263.