LPC80/2005
ID intern unic:  312657
Версия на русском
Fişa actului juridic

Republica Moldova
PARLAMENTUL
LEGE Nr. 80
din  13.05.2005
pentru modificarea Codului cu privire
la contravenţiile administrative
Publicat : 03.06.2005 în Monitorul Oficial Nr. 77-79     art Nr : 337
Parlamentul adoptă prezenta lege organică.
Articol unic. - Codul cu privire la contravenţiile administrative, aprobat prin Legea R.S.S. Moldoveneşti din 29 martie 1985 (Veştile Sovietului Suprem şi ale Guvernului R.S.S. Moldoveneşti, 1985, nr. 3, art. 47), cu modificările ulterioare, se modifică după cum urmează:
1. În sancţiunea articolului 1523, cuvintele "treizeci şi cinci" se înlocuiesc cu cuvîntul "cincizeci".
2. La articolul 153:
sancţiunea alineatului unu va avea următorul cuprins:
"atrage după sine aplicarea unei amenzi cetăţenilor în mărime de la două sute la trei sute de salarii minime şi persoanelor cu funcţii de răspundere - în mărime de la trei sute la cinci sute de salarii minime, cu confiscarea produselor ce constituie obiectul contravenţiei."
sancţiunea alineatului doi va avea următorul cuprins:
"atrage după sine aplicarea unei amenzi cetăţenilor în mărime de la două sute la trei sute de salarii minime şi persoanelor cu funcţii de răspundere - în mărime de la cinci sute la opt sute de salarii minime, cu confiscarea produselor ce constituie obiectul contravenţiei."
alineatul trei va avea următorul cuprins:
"Comercializarea băuturilor alcoolice în locurile şi în modul interzise de Legea cu privire la fabricarea şi circulaţia alcoolului etilic şi a producţiei alcoolice -
atrage după sine aplicarea unei amenzi cetăţenilor în mărime de la două sute la trei sute de salarii minime şi persoanelor cu funcţii de răspundere - în mărime de la cinci sute la opt sute de salarii minime, cu confiscarea produselor ce constituie obiectul contravenţiei."
3. La articolul 282/9 alineatul trei, cuvintele "a şase luni" se înlocuiesc cu cuvintele "unui an".

PREŞEDINTELE
PARLAMENTULUI                                                                Marian LUPU

Chişinău, 13 mai 2005.
Nr. 80-XVI.