HGO65/2007
ID intern unic:  320347
Версия на русском
Fişa actului juridic

Republica Moldova
GUVERNUL
HOTĂRÎRE Nr. 65
din  22.01.2007
pentru aprobarea Nomenclatorului şi tarifelor serviciilor cu plată şi a
Regulamentului privind modul de formare şi utilizare a mijloacelor speciale ale
Agenţiei Relaţii Funciare şi Cadastru provenite din furnizarea materialelor
topogeodezice şi cartografice din Fondul cartografo-geodezic  
Publicat : 02.02.2007 în Monitorul Oficial Nr. 014     art Nr : 84
Conform prevederilor art.9 alin.(5) al Legii nr. 778-XV din 27 decembrie 2001 cu privire la Geodezie şi Cartografie (Monitorul Oficial al Republicii Moldova, 2002, nr. 29-31, art.160) şi Legii nr. 847-XIII din 24 mai 1996 privind sistemul bugetar şi procesul bugetar (republicată în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, 2005, ediţie specială), cu modificările şi completările ulterioare, Guvernul HOTĂRĂŞTE:
Se aprobă:
Nomenclatorul şi tarifele serviciilor cu plată pentru furnizarea materialelor topogeodezice şi cartografice din Fondul cartografo-geodezic al Agenţiei Relaţii Funciare şi Cadastru, conform anexei nr.1;
Regulamentul privind modul de formare şi utilizare a mijloacelor speciale ale Agenţiei Relaţii Funciare şi Cadastru provenite din furnizarea materialelor topogeodezice şi cartografice din Fondul cartografo-geodezic, conform anexei nr. 2.
Prim-ministru                                                       Vasile TARLEV
Contrasemnează:
Ministrul economiei şi comerţului                                                 Igor Dodon
Ministrul finanţelor                                                Mihail Pop
Nr. 65. Chişinău, 22 ianuarie 2007.
Anexa nr. l
la Hotărîrea Guvernului nr. 65
din 22 ianuarie 2007
Nomenclatorul şi tarifele serviciilor cu plată
pentru furnizarea materialelor topogeodezice şi cartografice
din Fondul cartografo-geodezic al Agenţiei Relaţii Funciare şi Cadastru

Nr. d/o Denumirea lucrărilor şi serviciilor Unitatea de măsură Preţul, lei
Agenţii economici şi organizaţiile de stat la autogestiune
1. Coordonatele punctelor Reţelei de stat, ordinul 1,2,3 şi 4 punct 19,42
2. Coordonatele punctelor Reţelei de reper (de ridicare) punct 8,14
3. Altitudinea punctelor Reţelei de stat de nivelment, ordinul 1,2,3 şi 4 punct 17,58
4. Imprimatele de tiraj ale hărţilor topografice la scara 1:10 000, 1 :25 000, 1:50000,1:100000 foaie 30,52
5. Altitudinea punctelor Reţelei de reper (de ridicare) punct 8,14
6. Planurile topografice ale localităţilor la scara 1 :2000 (dimensiunile foii 50x50 cm) foaie 42,92
7. Planurile topografice ale localităţilor la scara 1 : 5000 (dimensiunile foii 40x40 cm) foaie 25,72
8. Informaţiile şi cartogramele despre studierea topogeodezică şi cartografică exemplar 40,70
9. Informaţia hărţii de serviciu fără imprimare cerere (1:100000) 40,33
10. Informaţia hărţii de serviciu cu imprimare cerere (1:100000) 40,37

Anexa nr. 2
la Hotărîrea Guvernului nr. 65
din 22 ianuarie 2007
REGULAMENTUL
privind modul de formare şi utilizare a mijloacelor speciale ale Agenţiei Relaţii Funciare şi Cadastru provenite din furnizarea materialelor topogeodezice şi cartografice
din Fondul cartografo-geodezic  
I. Dispoziţii generale
1. Prezentul Regulament este elaborat în temeiul  prevederilor art. 12 alin.(3) al Legii nr. 847-XIII din 24 mai 1996 privind sistemul bugetar şi procesul bugetar.
2. Regulamentul stabileşte modul de acumulare şi gestionare a mijloacelor speciale ale Agenţiei Relaţii Funciare şi Cadastru la următorul tip de venit: codul categoriei şi tipului "106", veniturile de la serviciile legate de eliberarea materialelor topogeodezice şi cartografice din Fondul cartografo-geodezic.
II. Modul de formare a mijloacelor speciale
3. Mijloacele speciale nominalizate se formează în urma încasării în contul trezorerial special, deschis pentru Fondul cartografo-geodezic, a mijloacelor băneşti pentru serviciile de efectuare a copiilor şi extraselor de pe  documente şi informaţii (conform anexei nr.1 la prezentul Regulament).
4. Tarifele pentru serviciile menţionate în pct.3 se stabilesc conform anexei nr. 1 la prezentul Regulament.
5. Perceperea mijloacelor băneşti pentru serviciile indicate în anexa nr.1 se efectuează în baza cererilor agenţilor economici şi organizaţiilor de stat la autogestiune.
III. Gestionarea mijloacelor speciale
6. Mijloacele speciale  obţinute din prestarea serviciilor specificate în Nomenclatorul şi tarifele serviciilor cu plată se direcţionează nemijlocit pentru acoperirea cheltuielilor de activitate a Fondului cartografo-geodezic, şi anume pentru plata mărfurilor şi rechizitelor necesare pentru prestarea acestora.
7. Gestionarea mijloacelor speciale ale Agenţiei Relaţii Funciare şi Cadastru se efectuează prin intermediul conturilor trezoreriale speciale.
8. Mijloacele speciale obţinute de la prestarea serviciilor cu plată se utilizează în corespundere cu devizul de cheltuieli şi planurile de finanţare, întocmite conform formularelor stabilite de către Ministerul Finanţelor pentru anul respectiv, cu detalierea cheltuielilor pe articole şi alineate ale clasificaţiei economice a cheltuielilor bugetare.
Elaborarea, aprobarea şi executarea devizului de cheltuieli şi a planurilor de finanţare se efectuează în corespundere cu prevederile Regulamentului cu privire la gestionarea mijloacelor speciale ale instituţiilor publice, finanţate de la buget, aprobat prin Ordinul ministrului finanţelor nr.94 din 31 decembrie 2004, şi cu Normele metodologice privind executarea bugetului de stat şi bugetelor unităţilor administrativ-teritoriale prin sistemul trezorerial al Ministerului Finanţelor.
9. Veniturile încasate pe parcursul anului suplimentar la sumele prevăzute în devizul de cheltuieli şi planurile de finanţare pot fi utilizate numai după operarea, în modul stabilit, a modificărilor respective în documentele menţionate.
10.  Suma totală a cheltuielilor la mijloacele speciale nu poate depăşi suma veniturilor preconizate pentru încasare pe parcursul anului, cu excepţia utilizării soldurilor disponibile în cont la începutul anului.
11. În cazul în care veniturile de la acordarea serviciilor depăşesc cheltuielile, drept urmare a faptului că sînt destinate (stipulate prin acte normative) a fi utilizate în anul bugetar următor, această depăşire se reflectă în devizul de cheltuieli  ca sold la sfîrşitul anului.
12. Soldurile mijloacelor neutilizate la situaţia din 31 decembrie sînt tranzitorii şi rămîn accesibile pentru utilizare în anul bugetar următor.
13.  Mijloacele speciale acumulate se utilizează pentru:
reparaţii curente ale utilajului şi inventarului;
procurarea rechizitelor de birou, materialelor şi obiectelor, hîrtiei, cartridgului pentru efectuarea copiilor planşelor topografice;
servicii editoriale şi tipografice;
servicii de telecomunicaţii şi poştă;
reutilarea încăperilor arhivei Fondului cartografo-geodezic.
IV. Dispoziţii finale
14. Evidenţa contabilă a mijloacelor speciale se organizează în conformitate cu Legea contabilităţii nr. 426-XIII din 4 aprilie 1995, cu Instrucţiunile privitoare la evidenţa contabilă în instituţiile publice, aprobate de Ministerul Finanţelor, precum şi cu prevederile prezentului Regulament.
15. Gestionarea mijloacelor speciale se efectuează în conformitate cu Ordinul ministrului finanţelor nr. 94 din 31 decembrie 2004 "Despre aprobarea Regulamentului cu privire la gestionarea mijloacelor speciale ale instituţiilor publice finanţate de la buget".
16. Cheltuielile din contul mijloacelor speciale se efectuează în limita mijloacelor băneşti acumulate la contul trezorerial, în strictă conformitate cu volumul şi destinaţiile prevăzute în devizul de cheltuieli.
17. Agenţia Relaţii Funciare şi Cadastru este obligată să prezinte Ministerului Finanţelor dări de seamă privind utilizarea mijloacelor speciale, potrivit formularelor şi în termenele stabilite de Ministerul Finanţelor.
18. Pentru utilizarea mijloacelor speciale contrar destinaţiei, precum şi pentru încălcarea prevederilor prezentului Regulament, se aplică sancţiunile prevăzute de legislaţia în vigoare.