HGO665/2010 ID intern unic: 335412 Версия на русском | Fişa actului juridic |
Republica Moldova | |
GUVERNUL | |
HOTĂRÎRE
Nr. 665
din 23.07.2010 | |
cu privire la aprobarea Listei bunurilor indigene, ce urmează a fi achiziţionate de către autorităţile contractante de la producătorii autohtoni | |
Publicat : 27.07.2010 în Monitorul Oficial Nr. 129-130 art Nr : 743 | |
În conformitate cu prevederile alin. (1) art. 15 din Legea nr.96-XVI din 13 aprilie 2007 privind achiziţiile publice (Monitorul Oficial al Republicii Moldova, 2007, nr.107-111, art.470), Guvernul HOTĂRĂŞTE: 1. Se aprobă pentru anul 2010 Lista bunurilor indigene, ce urmează a fi achiziţionate de către autorităţile contractante de la producătorii autohtoni (se anexează). 2. Monitorizarea executării prezentei Hotărîri se pune în sarcina Agenţiei Achiziţii Publice. PRIM-MINISTRU Vladimir FILAT Contrasemnează: Viceprim-ministru, ministrul economiei Valeriu Lazar Ministrul agriculturii şi industriei alimentare Valeriu Cosarciuc Ministrul finanţelor Veaceslav Negruţa Nr. 665. Chişinău, 23 iulie 2010. Aprobată
prin Hotărîrea Guvernului nr.665 din 23 iulie 2010 LISTA
bunurilor indigene, ce urmează a fi achiziţionate de către autorităţile contractante de la producătorii autohtoni 1. Carne de bovine proaspătă, refrigerată sau congelată 2. Carne de porcine proaspătă, refrigerată sau congelată 3. Organe comestibile de bovine, porcine, ovine, caprine proaspete, refrigerate sau congelate 4. Carne şi organe comestibile ale pasărilor proaspete, refrigerate sau congelate 5. Lapte, chefir şi smîntînă din lapte 6. Unt 7. Brînzeturi şi caşuri, inclusiv deserturi pe bază de brînză, brînzeturi topite şi paste pe bază de brînză 8. Ouă de păsări în coajă, proaspete 9. Cartofi în stare proaspătă sau refrigeraţi 10. Tomate în stare proaspătă sau refrigerate 11. Pastă de tomate 12. Ceapă, usturoi şi praz în stare proaspătă sau refrigerate 13. Varză şi conopidă în stare proaspătă sau refrigerate 14. Morcovi, sfeclă roşie şi ţelină în stare proaspătă sau refrigerate 15. Castraveţi şi cornişon în stare proaspătă sau refrigerate 16. Legume cu păstăi, curăţate sau nu de păstăi proaspete sau refrigerate 17. Vinete 18. Ardei dulci 19. Legume uscate 20. Struguri proaspeţi 21. Pepeni verzi 22. Mere proaspete 23. Caise, cireşe, vişine, piersici (inclusiv nectarine) şi prune proaspete 24. Fructe uscate 25. Făină de grîu 26. Făină de secară 27. Făină de porumb (mălai) 28. Crupe şi grişuri 29. Ulei din seminţe de floarea-soarelui 30. Cîrnaţi, cîrnăciori şi produse similare din carne, organe sau sînge 31. Conserve din carne 32. Paste făinoase 33. Produse de brutărie şi patiserie 34. Zahăr 35. Produse zaharoase care conţin or nu conţin cacao 36. Conserve de legume şi fructe 37. Gemuri, dulceţuri, jeleuri şi marmelade 38. Sucuri de fructe şi sucuri de legume 39. Săpunuri bucăţi, sub formă lichidă şi şampoane 40. Soluţie igienică pentru spălarea mîinilor 41. Detergent pentru spălarea veselei 42. Medicamente esenţiale produse în condiţiile respectării regulilor de bună practică de fabricaţie (GMP), aprobate de Ministerul Sănătăţii 43. Tuburi, ţevi, furtunuri şi accesorii ale acestora din materiale plastice şi/sau articole din metaloplastic utilizat nemijlocit în domeniul construcţiilor |