PMAE/1997
ID intern unic:  357963
Версия на русском
Fişa actului juridic

Republica Moldova
MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE
PROTOCOL Nr. 1997
din  17.04.1997
ÎNTRE GUVERNUL REPUBLICII MOLDOVA ŞI
GUVERNUL
REPUBLICII BAŞKORTOSTAN CU PRIVIRE
LA RECUNOAŞTEREA
DREPTURILOR PATRIMONIALE
ALE REPUBLICII MOLDOVA
ASUPRA PATRIMONIULUI
FABRICII DE VINURI DIN UFA,
AMPLASATĂ PE
TERITORIUL
REPUBLICII BAŞKORTOSTAN*
Publicat : 30.12.1999 în Tratate Internationale Nr. 21     art Nr : 291     Data intrarii in vigoare : 17.04.1997
    ___________________________
    *Semnat la Ufa, Federaţia Rusă, la 17 aprilie 1997.
    În vigoare din  ziua semnării.


    Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Başkortostan, la prezentarea Ministerului Privatizării şi Administrării Proprietăţii de Stat, au discutat problema cu privire la recunoaşterea drepturilor patrimoniale ale Republicii Moldova asupra patrimoniului fabricii de vinuri din Ufa, amplasată pe teritoriul Republicii Başkortostan şi
    au convenit asupra următoarelor:
    1. În conformitate cu art. 2 al Acordului cu privire la recunoaşterea reciprocă a drepturilor şi reglementarea relaţiilor patrimoniale, semnat la Bişkek, la 9 octombrie 1992, a recunoaşte fabrica de vinuri din Ufa (or. Ufa, şoseaua Ufa, 11a, Republica Başkortostan) drept proprietate a Republicii Moldova.
    2. Fabrica de vinuri din Ufa îşi desfăşoară activitatea economică conform legislaţiei în vigoare pe teritoriul Republicii Başkortostan.
   3. Prezentul Protocol serveşte drept bază pentru înregistrarea fabricii de vinuri din Ufa de către organele împuternicite drept proprietate a Republicii Moldova, în conformitate cu legislaţia în vigoare pe teritoriul Republicii Başkortostan.
    4. Republica Moldova va contribui la:
    — atragerea investiţiilor pentru modernizarea tehnică a fabricii de vinuri din Ufa în scopul fabricării producţiei competitive şi aprovizionarea întreprinderii cu materie primă;
    — deschiderea Casei de comerţ a Moldovei în baza fabricii de vinuri din Ufa în scopul comercializării pentru populaţia Republicii Başkortostan a vinurilor de calitate superioară, a coniacurilor şi altor produse fabricate la întreprinderile din Moldova.
    5. Republica Moldova intră în drepturile de proprietate asupra patrimo-niului fabricii de vinuri din Ufa din momentul semnării prezentului Protocol.
   6. Până la privatizarea fabricii de vinuri din Ufa, în baza patrimoniului ei, la propunerea organului împuternicit al Republicii Moldova, poate fi creată o întreprindere mixtă. Condiţiile creării ei vor fi stabilite în documentele de constituire.
   7. La decizia organului împuternicit al Republicii Moldova, fabrica de vinuri din Ufa poate fi privatizată. La activitatea comisiei de privatizare pot fi antrenaţi reprezentanţii organelor împuternicite ale Republicii Başkortostan. În procesul privatizării trebuie să fie luate în considerare interesele colectivului de muncă al fabricii de vinuri din Ufa.
    8. Estimarea patrimoniului fabricii de vinuri din Ufa se efectuează potrivit unei metodici, determinate de legislaţia în vigoare pe teritoriul Republicii Başkortostan.

    Întocmit la Ufa, la 17 aprilie 1997, în două exemplare autentice, fiecare în limbile moldovenească şi rusă, ambele texte având aceeaşi putere juridică.