AMAE/2000
ID intern unic:  358742
Версия на русском
Fişa actului juridic

Republica Moldova
MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE
ACORD Nr. 2000
din  29.06.2000
ÎNTRE GUVERNUL REPUBLICII MOLDOVA ŞI GUVERNUL
 REPUBLICII BELARUSI CU PRIVIRE LA COLABORAREA
ÎN DOMENIILE CADASTRULUI, RESURSELOR FUNCIARE,
GEODEZIEI ŞI CARTOGRAFIEI*

Publicat : 30.12.2001 în Tratate Internationale Nr. 24     art Nr : 34     Data intrarii in vigoare : 18.10.2000
    ———————————————————————
    * Semnat la Minsk, la 29 iunie 2000.
   Aprobat prin Hotărârea Guvernului Republicii Moldova nr.820 din 14 august 2000 (" Monitorul Oficial al Republicii Moldova" nr. 106-108 din 24.08.2000).
   În vigoare din 18 octombrie 2000.



    Guvernul Republicii Moldava şi Guvernul Republicii Belarusi, denumite în continuare "Părţi",
    exprimându-şi dorinţa de a crea condiţii favorabile colaborării bilaterale în domeniile cadastrului, esurselor funciare, geodeziei şi cartografiei,
    au convenit următoarele:
Articolul 1
    Părţile pun în sarcina organelor lor competente:
    - din partea moldovenească - Agenţia Naţională Cadastru, Resurse Funciare şi Geodezie a Republicii Moldova;
    - din partea belarusă - Comitetul de Stat Resurse Funciare, Geodezie şi Cartografie a Republicii Belarusi - coordonarea lucrărilor comune şi controlul asupra realizării prezentului Acord.
Articolul 2
    Prezentul Acord va reglementa colaborarea în următoarele direcţii de activitate:
    - elaborarea şi realizarea programelor interstatale comune în domeniile castrului, resurselor funciare, geodeziei şi cartografiei;
    - schimbul de literatură tehnico-ştiinţifică;
    - schimbul de producţie cartografică;
    - schimbul de experienţă între organizaţiile topogeodezice şi cartografice, precum şi organizaţiile de reglementare a regimului funciar şi de cadastru, inclusiv de cadastru funciar de stat;
    - colaborarea în domeniul lucrărilor ştiinţifice, de cercetare, de proiectare-experimentare, de producţie şi exploatare;
    - organizarea de simpozioane şi conferinţe ştiinţifice comune;
    - pregătirea şi perfecţionarea cadrelor;
    - prestarea de servicii de consultanţă.
Articolul 3
    Părţile vor colabora în domeniile specificate în articolul 2 al prezentului Acord în corespundere cu legislaţia statelor lor.
Articolul 4
    Rezultatele, obţinute de Părţi în procesul realizării în comun a proiectelor şi programelor în domeniile cadastrului, resurselor funciare, geodeziei şi cartografiei, nu pot fi publicate sau transmise de către o Parte altor state fără acordul celeilalte Părţi.
Articolul 5
    Divergenţele legate de interpretarea şi aplicarea prevederilor prezentului Acord vor fi soluţionate prin intermediul consultaţiilor şi negocierilor bilaterale.
Articolul 6
    Prezentul Acord nu lezează drepturile şi angajamentele Părţilor, care rezultă din alte tratate internaţionale, la care ele sunt Părţi.
Articolul 7
    Prin înţelegerea mutuală a Părţilor, în Prezentul Acord pot fi introduse modificări şi completări, perfectate în modul cuvenit în protocoale separate, care vor fi parte indispensabilă a Acordului. Aceste protocoale vor intra în vigoare potrivit prevederilor articolului 8.
Articolul 8
    Prezentul Acord intră în vigoare la data ultimei înştiinţări, în scris, despre îndeplinirea de către Părţi a procedurilor interne necesare intrării Acordului în vigoare.
    Prezentul Acord se încheie pe un termen de 5 ani. Ulterior acţiunea lui se va prelungi în mod automat pentru următoarea perioadă consecutivă de cinci ani, dacă nici una dintre Părţi nu va înştiinţa, în scris, cealaltă Parte, cu cel puţin 6 luni până la expirarea termenului respectiv, despre intenţia sa de a suspenda acţiunea prezentului Acord.
    Întocmit la Minsk, la 29 iunie 2000, în două exemplare originale, fiecare în limbile moldovenească, belarusă şi rusă, toate textele fiind egal autentice.
    În cazul apariţiei unor divergenţe de interpretare sau aplicare a prevederilor prezentului Acord, textul în limba rusă va prevala.