PMAE/1994
ID intern unic:  359660
Версия на русском
Fişa actului juridic

Republica Moldova
MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE
PROTOCOL Nr. 1994
din  26.05.1994
PRIVIND ORDINEA DECONTĂRILOR RECIPROCE
ÎNTRE COMITETUL SUPREM DE ATESTARE AL
FEDERAŢIEI RUSE ŞI COMISIA SUPERIOARĂ DE
ATESTARE A REPUBLICII MOLDOVA*

Publicat : 30.12.1999 în Tratate Internationale Nr. 21     art Nr : 122     Data intrarii in vigoare : 26.05.1994
    ________________
    * Semnat la Kiev, la 26 mai 1994.
    În vigoare din ziua semnării.


    Comitetul Suprem de Atestare al Federaţiei Ruse (CSA al Rusiei) şi Comisia Superioară de Atestare a Republicii Moldova (CSA a Republicii Moldova în continuare numite "Părţi",
    conducându-se de interesele dezvoltării colaborării în domeniul atestării cadrelor ştiinţifice şi ştiinţifico-didactice de înaltă calificare,
    pornind de la înţelegerea dintre conducătorii participanţi la AISAT privind ordinea decontărilor reciproce pentru munca depusă în domeniul atestării,
    au căzut de acord privind următoarele:
Articolul 1
    CSA al Rusiei, la solicitarea CSA a Republicii Moldova, efectuează expertiza lucrărilor ştiinţifice şi a tezelor de doctorat, susţinute în consiliile de conferire a gradelor ştiinţifice de pe teritoriul Republicii Moldova.
    CSA a Republicii Moldova, la solicitarea CSA al Rusiei, efectuează expertiza lucrărilor ştiinţifice şi a tezelor de doctorat susţinute în consiliile de susţinere a tezelor de pe teritoriul Federaţiei Ruse.
Articolul 2
    Compensarea cheltuielilor suportate de consiliile de susţinere a tezelor de doctorat şi de experţi, cade pe seama competitorului sau a organizaţiei interesată de atestarea acestuia în baza normativelor anexate.
Articolul 3
    Transferarea mijloacelor financiare pentru atestare se efectuează la contul de decontare al organizaţiei pe lângă care funcţionează consiliul de susţinere a tezelor de doctorat după luarea deciziei de acceptare a tezei pentru susţinere, cât şi pe contul de decontare al organului de atestare — după adoptarea de către consiliul de susţinere a tezelor a unei decizii pozitive privind rezultatele susţinerii tezei — proporţional cheltuielilor de muncă ale consiliilor de susţinere a tezelor şi de experţi — conform anexelor l şi 2.
Articolul 4
    Decontările reciproce în scopul compensării cheltuielilor fiecărei Părţi se efectuează trimestrial, în ruble ruseşti, pe conturile pe care Părţile le înaintează una alteia pentru munca de facto înfăptuită privind expertiza lucrărilor ştiinţifice şi a tezelor de doctorat.
Articolul 5
    Actualul Protocol intră în vigoare din ziua semnării acestuia şi acţionează până la momentul denunţării lui de una dintre Părţi, aducându-se la cunoştinţa celeilalte Părţi cu cel puţin trei luni până la denunţare şi terminarea decontărilor reciproce. Protocolul poate fi schimbat (modificat) numai cu acordul Părţilor.
Articolul 6
    Condiţii aparte.
    Semnat la Kiev, la 26 mai 1994, în două exemplare, separat în limba rusă şi limba română, ambele texte având putere egală.