PMAEIE/2003
ID intern unic:  363292
Версия на русском
Fişa actului juridic

Republica Moldova
MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE ŞI INTEGRĂRII EUROPENE
PROTOCOL Nr. 2003
din  21.02.2003
ÎNTRE MINISTERUL ECONOMIEI AL REPUBLICII MOLDOVA ŞI
MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE AL REPUBLICII UNGARE
PRIVIND CREAREA GRUPULUI DE LUCRU DE COLABORARE
ECONOMICĂ
ŞI DEZVOLTARE A COMERŢULUI ÎNTRE
 REPUBLICA MOLDOVA ŞI REPUBLICA UNGARĂ
Publicat : 30.12.2006 în Tratate Internationale Nr. 34     art Nr : 476     Data intrarii in vigoare : 21.02.2003
    ___________________________________
    *Semnat la Budapesta la 21 februarie 2003.
    În vigoare din 21 februarie 2003.


   
    Ministerul Economiei al Republicii Moldova şi Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Ungare, denumite în continuare “Părţi”,
    acordând o importanţă deosebită dezvoltării şi aprofundării relaţiilor comercial-economice între Republica Moldova şi Republica Ungară,
    exprimând tendinţa de a sprijini dezvoltarea în continuare a colaborării economice, industriale şi investiţionale, precum şi amplificarea schimburilor comerciale între cele două ţări,
    călăuzindu-se de legislaţiile corespunzătoare ale celor două ţări şi în deplină conformitate cu angajamentele lor internaţionale,
    au convenit asupra celor ce urmează:
Articolul 1
    Părţile creează Grupul de lucru de colaborare economică şi dezvoltare a comerţului între Republica Moldova şi Republica Ungară, denumit în continuare “Grupul de lucru”.
    Grupul de lucru în bază de paritate este compus din partea moldovenească şi partea ungară.
    Fiecare parte naţională a Grupului de lucru este condusă de copreşedinte, care este desemnat la nivel de Director de departament.
    În cadrul şedinţelor Grupului de lucru, după necesitate pot fi invitaţi reprezentanţi ai altor ministere, instituţii, organizaţii şi cercurilor de afaceri din fiecare ţară.
Articolul 2
    Sarcina principală a Grupului de lucru - contribuirea la creşterea eficienţei colaborării bilaterale comercial-economice, la aprofundarea relaţiilor de afaceri şi soluţionarea rapidă a eventualelor probleme care împiedică dezvoltarea comerţului.
Articolul 3
    Grupul de lucru va contribui la realizarea noilor relaţii între cercurile de afaceri din ambele state şi la extinderea celor existente, la efectuarea vizitelor, întrevederilor şi a altor forme de stabilire a contactelor.
Articolul 4
    Grupul de lucru va contribui la implicarea şi participarea business-ului mic şi mijlociu în relaţiile economice între cele două state.
Articolul 5
    Grupul de lucru va contribui şi sprijini participarea antreprenoriatului la târgurile, expoziţiile internaţionale, întrevederile şi seminarele oamenilor de afaceri.
Articolul 6
    Grupul de lucru va sprijini schimbul de informaţii cu privire la programele şi proiectele importante de modernizare a agriculturii, industriei, energeticii, industriei de construcţii, transportului şi altor ramuri ale economiei, în implimentarea cărora pot participa unităţile economice ale fiecărei ţări.
Articolul 7
    Părţile naţionale ale Grupului de lucru vor efectua schimb reciproc de date statistice privind comerţul bilateral şi structura schimbului de mărfuri.
Articolul 8
    Grupul de lucru se va întruni după necesitate, dar nu mai puţin de o dată pe an, alternativ în Republica Ungară şi Republica Moldova.
Articolul 9
    Prezentul Protocol intră în vigoare la data semnării şi rămâne în vigoare până la denunţarea sa, prin canale diplomatice, de către una din Părţi. În cazul denunţării, prezentul Protocol îşi încetează valabilitatea la expirarea a şase luni din data notificării în scris privind denunţarea acestuia.
    Întocmit la Budapesta, la 21 februarie 2003, în două exemplare originale, în limbile moldovenească, maghiară şi rusă, toate textele fiind egal autentice. În cazul apariţiei unor divergenţe de interpretare, textul în limba rusă va prevala.