PMAE/2001
ID intern unic:  364994
Версия на русском
Fişa actului juridic

Republica Moldova
MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE
PROTOCOL Nr. 2001
din  29.11.2001
ÎNTRE DEPARTAMENTUL TRUPELOR DE GRĂNICERI
AL REPUBLICII MOLDOVA ŞI SERVICIUL FEDERAL
DE GRĂNICERI AL FEDERAŢIEI RUSE PRIVIND MODUL
DE INFORMARE RECIPROCĂ DESPRE SITUAŢIA PE CĂILE
DE TRAFIC INTERNAŢIONAL ŞI LA FRONTIERA DE STAT
A REPUBLICII MOLDOVA ŞI LA FRONTIERA DE STAT A
FEDERAŢIEI RUSE
Publicat : 30.12.2005 în Tratate Internationale Nr. 33     art Nr : 296     Data intrarii in vigoare : 29.11.2001
    ______________________________
    * Încheiat la Moscova la 29 noiembrie 2001.
    În vigoare din data semnării.


    Departamentul Trupelor de Grăniceri al Republicii Moldova şi Serviciul Federal de Grăniceri al Federaţiei Ruse, denumite în continuare Părţi,
    călăuzindu-se de Acordul între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Federaţiei Ruse privind colaborarea pe problemele grănicereşti din 30 octombrie 1998 (în continuare Acord),
    au convenit asupra următoarelor:
Articolul 1
    Schimbul reciproc de informaţii privind situaţia pe căile de trafic internaţional la frontiera de stat a Republicii Moldova şi la frontiera de stat a Federaţiei Ruse se realizează în scopul asigurării securităţii Republicii Moldova şi Federaţiei Ruse, precum şi sporirii eficienţei măsurilor comune, trasate de Părţi.
Articolul 2
    Informarea reciprocă se realizează între:
    - Departamentul Trupelor de Grăniceri al Republicii Moldova şi Serviciul Federal de Grăniceri al Federaţiei Ruse - în problemele, care vizează situaţia la frontierele de stat şi ating interesele ambelor Părţi.
    - Punctul independent de control şi trecere “Chişinău-Aerogara” al Departamentului Trupelor de Grăniceri al Republicii Moldova şi Detaşamentul independent de control grăniceresc “Moscova”, Detaşamentul independent de control grăniceresc “Sankt-Petersburg” al Serviciului Federal de Grăniceri al Federaţiei Ruse - în problemele ce vizează controlul grăniceresc la liniile aeriene internaţionale, care leagă Republica Moldova şi Federaţia Rusă.
    Datele asupra cărora Părţile se vor informa reciproc sunt expuse în anexa care este parte integrantă a prezentului Protocol.
Articolul 3
    Informarea reciprocă se efectuează în perioada întrevederilor reprezentanţilor Părţilor, prin intermediul mijloacelor de comunicaţie şi corespondenţei.
Articolul 4
    În baza înţelegerii reciproce a Părţilor în prezentul Protocol pot fi introduse modificări şi completări, ce nu vor contraveni prevederilor Acordului, perfectate printr-un protocol separat, care intră în vigoare din data semnării şi este parte integrantă a prezentului Protocol.
Articolul 5
    Prezentul Protocol intră în vigoare din data semnării lui şi îşi încetează acţiunea concomitent cu Acordul.
    Încheiat în or. Moscova la 29 noiembrie 2001 în două exemplare, fiecare în limbile moldovenească şi rusă, ambele av‘nd egală putere juridică.

Anexă
La Protocolul între Departamentul
Trupelor de Grăniceri al Republicii
Moldova şi Serviciul Federal de
Grăniceri al Federaţiei Ruse privind
modul de informare reciprocă despre
situaţia pe căile de trafic
internaţional şi la Frontiera de stat
a Republicii Moldova şi la Frontiera
de stat a Federaţiei Ruse


NOMENCLATORUL
datelor, în privinţa cărora Părţile se informează reciproc
    1) Privind situaţia reală şi cea prognozată pe căile de trafic internaţional şi la frontiera de stat a Republicii Moldova şi la frontiera de stat a Federaţiei Ruse.
    2) Privind măsurile realizate pe căile de trafic internaţional şi la frontiera de stat a Republicii Moldova şi la frontiera de stat a Federaţiei Ruse, care necesită coordonarea forţelor şi mijloacelor Părţilor.
    3) Privind elementele noi în tactica de acţiuni a violatorilor de frontieră, inclusiv cetăţenilor din ţările terţe şi apatrizii, reţinute pe căile de trafic internaţional, şi subterfugiile aplicate de acestea.
    4) Privind evenimentele extraordinare de încălcare pe căile de trafic internaţional, care pot fi întreprinse şi pe alte sectoare ale frontierei de stat.
    5) Privind canalele depistate de trafic ilegal al persoanelor, armelor, drogurilor şi altor obiecte de contrabandă peste frontiera de stat.
    6) Privind exemplele tipice de reţinere la punctele de trecere a persoanelor în cadrul tentativelor de trecere a frontierei de stat cu documente străine şi false.
    7) Privind procedeele noi de plastografiere a documentelor pentru obţinerea dreptului de trecere a frontierei şi metodele de depistare a lor în procesul verificării paşapoartelor.
    8) Privind subterfugiile, utilizate de violatorii de frontieră în cadrul tentativelor de traversare a ei prin punctele de trecere cu ajutorul mijloacelor de transport de trafic internaţional.