LPC72/2007
ID intern unic:  323274
Версия на русском
Fişa actului juridic

Republica Moldova
PARLAMENTUL
LEGE Nr. 72
din  22.03.2007
privind modificarea şi completarea anexei la
Legea nr.852-XV din 14 februarie 2002 pentru aprobarea
Regulamentului cu privire la regimul comercial şi reglementarea
utilizării hidrocarburilor halogenate care distrug stratul de ozon
Publicat : 20.04.2007 în Monitorul Oficial Nr. 54-56     art Nr : 256
    Parlamentul adoptă prezenta lege organică.
    Articol unic. - Anexa la Legea nr.852-XV din 14 februarie 2002 pentru aprobarea Regulamentului cu privire la regimul comercial şi reglementarea utilizării hidrocarburilor halogenate care distrug stratul de ozon (Monitorul Oficial al Republicii Moldova, 2002, nr.54-55, art.383) se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. În cuprinsul Regulamentului, sintagmele "Ministerul Ecologiei, Construcţiilor şi Dezvoltării Teritoriului" şi "Departamentul Vamal" se înlocuiesc cu sintagmele "Ministerul Ecologiei şi Resurselor Naturale" şi, respectiv,  "Serviciul Vamal".  
    2. La punctul 3 alineatul 2), textul "substanţele prevăzute în anexa nr.1 la prezentul regulament," se exclude.
    3. Punctul 4:
    la alineatul 1), litera i) va avea următorul cuprins:
    "i) a substanţelor chimice menţionate în anexele A, B şi C, provenite din operaţii de recuperare, reciclare sau regenerare;"
    alineatul 2) va avea următorul cuprins:
    "2)  montarea oricăror  echipamente şi instalaţii de răcire noi, de uz casnic, comercial şi industrial, care conţin sau care funcţionează încontinuu cu utilizarea substanţelor chimice menţionate în anexa A grupele I şi II, în anexa B grupa I, în anexa C grupa II;"
    la alineatul 3):
    textul "punerea în circulaţie pe piaţă şi" se exclude;
    literele "k)", "l)" şi "m)" se înlocuiesc cu literele "a)", "b)" şi "c)";
    la alineatul 4), literele "n)" şi "o)" se înlocuiesc cu literele "a)" şi "b)";
    alineatul 5) va avea următorul cuprins:
    "5) eliminarea în atmosferă a substanţelor chimice menţionate în anexa A grupele I şi II, în anexa B grupele I, II şi III, în anexa C grupele I şi II, ce se conţin în echipamente sau se află în containere de transport ori sînt emise la transvazare, la operaţiile de întreţinere a echipamentelor sau la defectarea acestora."
    4. Punctele 6 şi 7  se exclud.
    5. La punctul 8, după cuvîntul "Recuperarea" se introduce cuvîntul " , reciclarea".
    6. Punctul 12 va avea următorul cuprins:
    "12. Producerea, importul, exportul şi reexportul substanţelor chimice specificate în anexa nr.1 la prezentul regulament, cu excepţia substanţelor chimice specificate în anexa B grupa I şi în anexa C grupa II, a echipamentelor şi produselor specificate în anexa nr. 2, care  nu conţin substanţele chimice prevăzute  în anexa A grupele I şi II , în anexa B grupa I, în anexa C grupa II, se efectuează în baza licenţei eliberate în modul stabilit de legislaţie."  
    7. La punctul 13:
    primul alineat va avea următorul cuprins:
    "13. Importul, exportul şi reexportul fiecărui lot de substanţe chimice specificate în anexa nr.1 la prezentul regulament, cu excepţia substanţelor chimice specificate în anexa B grupa I şi în anexa C grupa II, a echipamentelor şi produselor specificate în anexa nr. 2, care nu conţin substanţele chimice prevăzute în anexa A grupele I şi II, în anexa B grupa I, în anexa C grupa II, se efectuează în baza autorizaţiei corespunzătoare."
    la alineatul doi, după cuvintele "substanţelor chimice" se introduce cuvîntul  " , echipamentelor";
    la alineatul trei, cuvîntul " , utilizarea" se exclude, iar textul "care nu depăşeşte o lună" se înlocuieşte cu textul "de 10 zile lucrătoare".
    8. Punctul 14 se completează în final cu un alineat nou, cu următorul cuprins:
    "Serviciul Vamal, la solicitarea Ministerului Ecologiei şi Resurselor Naturale, va prezenta, în termenele stabilite, informaţia detaliată privind importul, exportul, reexportul substanţelor care distrug stratul de ozon, echipamentelor şi produselor ce conţin asemenea substanţe."  
    9. La punctul 20, textul "anexa A grupele I şi II, în anexa B grupele I, II şi  III, în anexa C grupele I şi II" se înlocuieşte cu textul "anexa B grupele II şi III, în anexa C grupa II".
    10. La punctul 22, textul " , comercializează sau utilizează" se înlocuieşte cu textul "sau comercializează".
    11. Anexa nr.1 la Regulamentul cu privire la regimul comercial şi reglementarea utilizării hidrocarburilor halogenate care distrug stratul de ozon va avea următorul cuprins:

     anexa nr.1

    12. Anexa nr.2 la Regulamentul cu privire la regimul comercial şi reglementarea utilizării hidrocarburilor halogenate care distrug stratul de ozon se modifică după cum urmează:
    punctul 2:
    la poziţia "Congelatoare", în coloniţa a 3-a, cifra "8418 62" se înlocuieşte cu cifra "8418 69";  
    la poziţia "Uscătoare de aer", în coloniţa a 3-a, cifra
    "8479 89 950" se înlocuieşte cu cifra "8479 89 980";
    la punctul 3, poziţia "Produse ale industriei chimice şi ale industriilor conexe", în coloniţa a 3-a, cifra "3823"se înlocuieşte cu cifra "3824".

    PREŞEDINTELE  PARLAMENTULUI                      Marian LUPU

    Nr.72-XVI. Chişinău, 22 martie 2007.