OMERNC67/2006
ID intern unic:  325531
Версия на русском
Fişa actului juridic

Republica Moldova
MINISTERUL ECOLOGIEI ŞI RESURSELOR NATURALE
ORDIN Nr. 67
din  27.12.2006

cu privire la concretizarea ordinii de organizare şi efectuare a expertizei ecologice de stat

Publicat : 19.10.2007 în Monitorul Oficial Nr. 165-167     art Nr : 611

    În scopul perfecţionării şi concretizării ordinii de organizare şi efectuare a expertizei ecologice de stat, ORDON:
    1. Se introduc modificările şi completările în Instrucţiunea despre ordinea de organizare şi efectuare a expertizei ecologice de stat după cum urmează:
    · Din punctul 3.2 al capitolului 3 “Structura şi funcţiile sistemului Expertizei ecologice de stat” se exclude alineatul “efectuează expertiza ecologică a documentaţiei privind evaluarea impactului asupra mediului înconjurător”.
   · Din punctul 4.7 al capitolului 4 “Ordinea de prezentare a documentaţiei de urbanism şi amenajare a teritoriului şi de proiect pentru expertizarea ecologică de stat” se exclude alineatul “avizul expertizei instituţiilor de bază sau specializate în domeniul dat”.
    · Din poziţia 2.16 a Anexei 2 se exclude alineatul Avizul Institutului de cercetări ştiinţifice de bază (din ramura respectivă)”.
   · În rubrica 5 din Anexa 3 la Instrucţiune se substituie sintagma “Agenţiile teritoriale ecologice ale Inspectoratului Ecologic de Stat” prin sintagma “Agenţiile şi inspecţiile ecologice ale Inspectoratului Ecologic de Stat”.
    · Executarea poziţiei X din Anexa 3 la Instrucţiune, se pune în sarcina Direcţiei expertiza ecologică şi autorizaţii de mediu a Inspectoratului Ecologic de Stat.
   2. Inspectoratul Ecologic de Stat (dl N. Alexei) va lua măsurile necesare pentru asigurarea respectării prevederilor punctului 1 al prezentului ordin de către Direcţia expertiza ecologică şi autorizaţii de mediu şi subdiviziunile subordonate Inspectoratului.
   3. Direcţia prevenirea poluării mediului (dl M. Iftodi), în termen pînă la 15 ianuarie 2007, va finaliza perfectarea modificărilor şi completărilor ce se operează în Instrucţiunea despre ordinea de organizare şi efectuare a expertizei ecologice de stat.
    4. Controlul asupra executării prezentului ordin mi-l asum personal.


    MINISTRUL ECOLOGIEI
    ŞI RESURSELOR NATURALE                                                                   Constantin MIHAILESCU

    Nr. 67. Chişinău, 27 decembrie 2006.