OMAIAC119/2008
ID intern unic:  328945
Версия на русском
Fişa actului juridic

Republica Moldova
MINISTERUL AGRICULTURII ŞI INDUSTRIEI ALIMENTARE
ORDIN Nr. 119
din  19.06.2008
cu privire la aprobarea completărilor ce se operează
în anexa Ordinului Ministerului nr. 18 din 5 februarie 2004
Publicat : 22.08.2008 în Monitorul Oficial Nr. 160-161     art Nr : 452
    În temeiul art. 29 al Legii nr. 1456-XII din 25 mai 1993 cu privire la activitatea farmaceutică (republicată în Monitorul Oficial, 2005, nr. 59-61, art. 200) şi în scopul extinderii acesibilităţii crescătorilor de animale la produse farmaceutice de uz veterinar,
ORDON:
    1. Se aprobă completările ce se operează în anexa Ordinului Ministerului nr.18 din 5 februarie 2004 „Cu privire la aprobarea Normei sanitare veterinare privind condiţiile sanitare veterinare de organizare şi funcţionare a unităţilor farmaceutice de uz veterinar” (se anexează).
    2. Direcţia Medicină Veterinară, Inspectoratul Veterinar de Stat şi serviciile sanitare veterinare raionale/municipale vor asigura respectarea prevederilor prezentului ordin.
    3. Controlul asupra executării prezentului ordin îl exercită dl Anatolie SPIVACENCO, viceministru.

    MINISTERUL AGRICULTURII
    ŞI INDUSTRIEI ALIMENTARE                      Anatolie GORODENCO

    Nr. 119. Chişinău, 19 iunie 2008.

Anexă
la Ordinul Ministerului Agriculturii
şi Industriei Alimentare nr. 119
din 19 iunie 2008
Completările ce se operează
în Ordinul Ministerului nr.18 din 5 februarie 2004
    Anexa la Ordinul Ministerului nr.18 din 5 februarie 2004 „Cu privire la aprobarea Normei sanitare veterinare privind condiţiile sanitare veterinare de organizare şi funcţionare a unităţilor farmaceutice de uz veterinar”, cu modificările şi completările ulterioare, se completează după cum urmează:
    1) Punctul 1 se completează în final cu un nou alineat, cu următorul cuprins:
    „Chioşc farmaceutic veterinar- unitate farmaceutică veterinară prin care se comercializează produse farmaceutice de uz veterinar, expuse în construcţii mici de tip închis cu o suprafaţă nu mai mică de 4,5 m2.”
    2) Punctul 12 se completează în final cu următoarea sintagmă „cu excepţia chioşcurilor farmaceutice de uz veterinar instalate provizoriu în conformitate cu planul urbanistic aprobat de organul competent al administraţiei publice locale.
    3) Capitolul III (Condiţii Speciale) se completează în final cu un nou compartiment cu următorul cuprins:
    „Chioşc farmaceutic veterinar
    23. Spaţiul chioşcului farmaceutic veterinar trebuie să fie dotat cu mobilier specific şi mijloace frigorifice, recipiente şi ustensile pentru manipulare, asigurîndu-se condiţiile necesare de lumină, temperatură, umiditate şi ventilaţie.
    Produsele farmaceutice de uz veterinar se expun pe rafturi sau vitrine, cu asigurarea respectării condiţiilor statuate în prospectul de utilizare sau pe etichetele produselor respective şi conform prevederilor Farmacopeii în vigoare, precum şi vor fi grupate pe forme farmaceutice, în funcţie de calea de administrare, separat pentru uz intern şi pentru uz extern.
    24. Organizarea spaţiilor  chioşcurilor farmaceutice veterinar şi dotarea acestora cu mobilier şi utilaje corespunzător se efectuează astfel încît să se asigure desfăşurarea raţională a activităţilor, ţinîndu-se seama de destinaţia fiecărei încăperi, de legăturile funcţionale între ele şi menţinerea în permanenţă a curăţeniei.”