HGC350/2010 ID intern unic: 334481 Версия на русском | Fişa actului juridic | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() Republica Moldova | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
GUVERNUL | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
HOTĂRÎRE
Nr. 350
din 04.05.2010 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
cu privire la aprobarea modificărilor şi completărilor ce se
operează în Reglementarea tehnică „Zahăr. Producerea şi comercializarea”, aprobată prin Hotărîrea Guvernului nr. 774 din 3 iulie 2007 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Publicat : 07.05.2010 în Monitorul Oficial Nr. 68-69 art Nr : 417 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Guvernul HOTĂRĂŞTE: Se aprobă modificările şi completările ce se operează în Reglementarea tehnică „Zahăr. Producerea şi comercializarea”, aprobată prin Hotărîrea Guvernului nr. 774 din 3 iulie 2007 (se anexează). PRIM-MINISTRU Vladimir FILAT Contrasemnează: Viceprim-ministru, ministrul economiei Valeriu Lazar Ministrul agriculturii şi industriei alimentare Valeriu Cosarciuc Ministrul sănătăţii Vladimir Hotineanu Nr. 350. Chişinău, 4 mai 2010. Aprobate
prin Hotărîrea Guvernului nr. 350 din 4 mai 2010 MODIFICĂRILE ŞI COMPLETĂRILE
Reglementarea tehnică „Zahăr. Producerea şi comercializarea”, aprobată prin Hotărîrea Guvernului nr. 774 din 3 iulie 2007 (Monitorul Oficial al Republicii Moldova, 2007, nr. 103-106, art. 821), se modifică şi se completează după cum urmează:ce se operează în Reglementarea tehnică “Zahăr. Producerea şi comercializarea”, aprobată prin Hotărîrea Guvernului nr. 774 din 3 iulie 2007 1) punctul 3: la termenii „zahăr alb”, „zahăr tos”, „zahăr rafinat” şi „zahăr brun”, cuvintele „conţinut de zaharoză” se substituie cu cuvintele „fracţia masică de zaharoză”; la noţiunea „zahăr brun”, după cifra „98,0%” se introduc cuvintele „(în raport cu substanţa uscată)”; 2) la punctul 20, sintagma „sub 3,0 mm” se substituie cu sintagma „de la 0,2 pînă la 3,0 mm”; 3) la punctul 23, cuvintele „fiecărei categorii, stabilite în instrucţiunea tehnologică,” se substituie cu cuvîntul „zahărului”; 4) la punctul 24, cuvintele „se stabilesc în instrucţiunea tehnologică şi” se exclud; 5) la punctul 32, cuvintele „marcat” se substituie cu cuvintele „etichetat”; 6) punctul 33 se completează în final cu cuvintele „ , în conformitate cu prevederile pct. 17 din prezenta Reglementare tehnică”; 7) la punctul 34: după cuvintele „de către producător” se introduc cuvintele „la fiecare lot (cu excepţia lit.f))”; la literele a), b), c) şi e), cuvintele “se determină la fiecare lot” se exclud; litera d) va avea următorul cuprins: „d) coloraţia în soluţie”; 8) punctul 35 se exclude; 9) anexa nr. 1 va avea următorul cuprins: „Anexa nr.1
la Reglementarea tehnică „Zahăr. Producerea şi comercializarea” Caracteristicile organoleptice pentru zahăr
10) la anexa nr.2, litera a) va avea următorul cuprins: „a) pentru zahărul cristal:
|