HGC815/2015
ID intern unic:  361821
Версия на русском
Fişa actului juridic

Republica Moldova
GUVERNUL
HOTĂRÎRE Nr. 815
din  09.11.2015
pentru modificarea și completarea punctului 2 al Regulamentului
cu privire la modul de stabilire şi plată a alocaţiilor lunare de stat
unor categorii de populaţie
Publicat : 13.11.2015 în Monitorul Oficial Nr. 306-310     art Nr : 908     Data intrarii in vigoare : 01.01.2016
    Guvernul HOTĂRĂŞTE:
    1. Punctul 2 al Regulamentului cu privire la modul de stabilire şi plată a alocaţiilor lunare de stat unor categorii de populaţie, aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr. 470 din 2 mai 2006 (Monitorul Oficial al Republicii Moldova, 2006, nr. 73-74, art. 509), cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1) litera a) va avea următorul cuprins:
    „a) invalizilor din rîndul militarilor, ofiţerilor de informaţii şi securitate, persoanelor din corpul de comandă şi din trupele organelor afacerilor interne şi din sistemul penitenciar, a căror invaliditate este cauzată de rănire, contuzionare sau schilodire în perioada celui de-al doilea război mondial, precum şi în timpul îndeplinirii altor îndatoriri de serviciu militar sau special, ori este cauzată de afecţiuni legate de aflarea pe front, în detaşamente şi formaţiuni de partizani, în organizaţii şi grupe ilegale în perioada celui de-al doilea război mondial:
    de gradul I – 1000 lei;
    de gradul II – 850 lei;
    de gradul III – 775 lei;”;
    2) se completează cu litera a1) cu următorul cuprins:
    „a1) invalizilor din rîndul militarilor, ofiţerilor de informaţii şi securitate, persoanelor din corpul de comandă şi din trupele organelor afacerilor interne şi din sistemul penitenciar, a căror invaliditate este cauzată de rănire, contuzionare sau schilodire la lichidarea consecinţelor avariei de la C.A.E. Cernobîl, în perioada participării la acţiunile de luptă pe teritoriul altor state, în timpul acţiunilor de luptă pentru apărarea integrităţii teritoriale şi independenţei Republicii Moldova ori este cauzată de afecţiuni legate de participarea la lichidarea consecinţelor avariei de la C.A.E. Cernobîl, inclusiv persoanelor care au devenit invalide în urma participării la lichidarea consecinţelor avariei, fiind trimise în deplasări de serviciu de către ministere, departamente, întreprinderi şi organizaţii, sau la acţiunile de luptă în timp de pace, precum şi persoanelor care s-au îmbolnăvit de boală actinică sau au devenit invalide în urma experienţelor nucleare, avariilor cu radiaţie ionizată şi a consecinţelor lor la obiectivele atomice civile sau militare în timpul îndeplinirii serviciului militar sau special, persoanelor, inapte de muncă, care au venit în anul 1986 din zona de înstrăinare şi au dobîndit cetăţenia Republicii Moldova:
    de gradul I – 700 lei;
    de gradul II – 550 lei;
    de gradul III – 475 lei;”;
    3) la litera b), cifra „400” se substituie cu cifra „700”.
    2. Prezenta hotărîre intră în vigoare cu începere de la 1 ianuarie 2016.

    PRIM-MINISTRU INTERIMAR                                 Gheorghe BREGA

    Contrasemnează:
    Ministrul muncii, protecţiei
    sociale şi familiei                                                             Mircea Buga
    Ministrul finanţelor                                                         Anatol Arapu

    Nr. 815. Chişinău, 9 noiembrie 2015.