*HGO115/2013 Versiunea originala
ID intern unic:  379703
Версия на русском
Fişa actului juridic

Republica Moldova
GUVERNUL
HOTĂRÎRE Nr. 115
din  08.02.2013
privind controlul nitraţilor în produsele alimentare
de origine vegetală
Publicat : 15.02.2013 în Monitorul Oficial Nr. 31-35     art Nr : 160     Data intrarii in vigoare : 15.08.2013
    În conformitate cu Legea nr. 119-XV din 22 aprilie 2004 cu privire la produsele de uz fitosanitar şi la fertilizanţi (Monitorul Oficial al Republicii Moldova, 2004, nr.100-103, art.510), cu modificările şi completările ulterioare, cu art. 6 din Legea nr.10-XVI din 3 februarie 2009 privind supravegherea de stat a sănătăţii publice (Monitorul Oficial al Republicii Moldova, 2009, nr.67, art.183), precum şi în scopul asigurării protecţiei sănătăţii populaţiei, Guvernul HOTĂRĂŞTE:
    1. Se aprobă:
    Normele privind controlul nitraţilor în produsele alimentare de origine vegetală, conform anexei nr. 1;
    Metodele de prelevare a probelor pentru controlul oficial al conţinutului de nitraţi în produsele alimentare de origine vegetală, conform anexei nr. 2;
    Metodele de analiză pentru controlul oficial al conţinutului de nitraţi în produsele alimentare de origine vegetală, conform anexei nr. 3.
    2. Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare va asigura ajustarea reglementărilor tehnice în vigoare pentru produsele alimentare cu normele stabilite prin prezenta hotărîre.
    3. Prezenta hotărîre intră în vigoare la şase luni de la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.
    4. Controlul asupra executării prezentei hotărîri se pune în sarcina Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare.

    PRIM-MINISTRU                                                    Vladimir FILAT

    Contrasemnează:
    Ministrul agriculturii
    şi industriei alimentare                                             Vasile Bumacov
    Ministrul sănătăţii                                                     Andrei Usatîi

    Nr. 115. Chişinău, 8 februarie 2013.

    anexa nr.1

    anexa nr.2

    anexa nr.3