LPC405/2001
ID intern unic:  312430
Версия на русском
Fişa actului juridic

Republica Moldova
PARLAMENTUL
LEGE Nr. 405
din  26.07.2001
pentru modificarea şi completarea Legii bugetului pe anul 2001
nr.1392-XIV din 30 noiembrie 2000
Publicat : 31.07.2001 în Monitorul Oficial Nr. 089     Promulgat : 28.07.2001
Parlamentul adoptă prezenta lege organică.
Articol unic. - Legea bugetului pe anul 2001 nr.1392-XIV din 30 noiembrie 2000 (Monitorul Oficial al Republicii Moldova, 2000, nr.160-162, art.1199), cu modificările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
1. La articolul 1, cifrele "3363,0" şi "3643,0" se substituie prin cifrele "3374,7"  şi, respectiv, "3654,7".
2. La articolul 4 alineatul (3), textul "art.104 lit.a)" se substituie cu textul "prevederilor titlului III".
3. La articolul 5 alineatul (6), textul "sau cambii. Cambiile vor fi puse în aplicare în baza unui regulament aprobat de Guvern" se exclude.
4. La articolul 11 alineatul (2), se introduce în final textul "şi gospodăriilor ţărăneşti (de fermier) care nu folosesc apă în "scopuri de producţie".
5. Articolul 16:
la alineatul (1) punctul 2) litera b), cuvîntul "transferat" se substituie prin cuvîntul "reflectat";
alineatul (2) va avea următorul cuprins:                                                  
"(2) Agenţii economici producţia activităţilor de bază ale cărora se determină conform subsecţiunilor 14-21, 24-36, 45 şi 60 din Clasificatorul activităţilor din economia Moldovei au dreptul la reducerea venitului impozabil cu o sumă calculată prin înmulţirea salariului mediu anual pe ţară din anul 2000 la creşterea numărului scriptic mediu al salariaţilor în anul 2001 faţă de anul 2000, dar nu mai mare de venitul impozabil. Salariul mediu anual pe ţară în anul 2000 se stabileşte în baza comunicatului Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale. Creşterea numărului scriptic mediu al salariaţilor în anul 2001 faţă de anul 2000 se determină ca depăşire a numărului scriptic mediu al salariaţilor în anul 2001 faţă de numărul scriptic mediu al salariaţilor din anul 2000."
6. La articolul 18, alineatul (2) va avea următorul cuprins:
"(2) Întreprinderile menţionate la alin.(1) transferă la bugetele unităţilor administrativ-teritoriale de la reşedinţa filialelor şi/sau a subdiviziunilor partea impozitului pe venit calculată proporţional numărului mediu scriptic de salariaţi ai filialei şi/sau ai subdiviziunii pentru anul 2000 ori partea impozitului pe venit calculată proporţional venitului obţinut de filială conform datelor din evidenţa financiară a filialei pentru anul 2000."
7. După articolul 19, se introduce articolul 191, cu  următorul cuprins:
"Art.191. - Veniturile obţinute de S.A."Termocom" din livrarea de energie termică în anul 2000, în cuantumul calculat de Agenţia Naţională pentru Reglementări în Energetică sub formă de diferenţă dintre tariful unic şi tariful de livrare calculat pentru societatea dată la fiecare gigacalorie de energie termică livrată consumatorului, se transferă conform calculului la bugetul de stat."
8. După articolul 20 se introduce articolul 201, cu următorul cuprins:
"Art.201. - Cheltuielile prevăzute la bugetul de stat în sumă de 5,4 milioane lei pentru compensarea veniturilor ratate de întreprinderile S.A. "Moldova-Gaz" în legătură cu acordarea de înlesniri la gazele naturale vor fi compensate din contul veniturilor, care urmează să fie încasate la bugetul de stat, obţinute de întreprinderile respective prin includerea în tariful la gazele naturale  a mijloacelor destinate serviciului datoriei de stat externe."
9. Articolul 22 va avea următorul cuprins:
"Art.22. - (1) Datoriile creditoare faţă de Centrul Republican pentru Resurse Materiale "Moldresurse" (suma de bază a împrumutului, ţinîndu-se cont de diferenţa de curs), înregistrate conform situaţiei de la 1 ianuarie 2001, ale întreprinderilor agricole şi ale altor agenţi economici, indiferent de tipul de proprietate şi forma juridică de organizare, inclusiv ale gospodăriilor ţărăneşti (de fermier) producătoare, ale căror acţiuni au fost atacate în instanţă de judecată potrivit Legii nr.845-XII din 3 ianuarie 1992 cu privire la antreprenoriat şi întreprinderi, Legii nr.786-XIII din 26 martie 1996 cu privire la faliment şi altor acte normative, se sting pînă la 31 decembrie 2001. Pe perioada menţionată, Ministerul Finanţelor va prelungi Centrului Republican pentru Resurse Materiale "Moldresurse" termenul de rambursare a împrumutului pe care l-a acordat, ţinînd cont de diferenţa de curs.
(2) În cazul în care agenţii economici menţionaţi la alin.(1) au posibilitatea de a stinge, pînă la 31 decembrie 2001, datoria faţă de Centrul Republican pentru Resurse Materiale "Moldresurse", decontările se vor efectua nemijlocit cu Ministerul Finanţelor pe bază de contract privind achitarea concomitentă a datoriei agentului economic faţă de Centrul Republican pentru Resurse Materiale "Moldresurse" şi, respectiv, a centrului menţionat faţă de Ministerul Finanţelor (la cursul de schimb al dolarului S.U.A. de la data stingerii datoriei)."
10. La articolul 24 alineatul (3), textul "şi Administrării Proprietăţii de Stat de pe lîngă Ministerul Economiei şi Reformelor" se exclude, iar după textul "serviciilor de mediere" se introduce textul "şi asigurării activităţii de post-privatizare".
11. La articolul 25 alineatul (2), cuvîntul "încăperilor" se substituie prin cuvîntul "bunurilor".
12. La articolul 27:
textul "În baza unui regulament aprobat de Parlament" se substituie cu textul: "Mijloacele menţionate se vor utiliza la compensarea parţială a cheltuielilor, suportate de producătorii agricoli în anul 2000, în baza Regulamentului aprobat prin Hotărîrea Parlamentului nr.1292-XIV din 12 octombrie 2000."
13. După articolul 27 se introduce articolul 271, cu următorul cuprins:
"Art.271 - Se stabileşte că 10 la sută din veniturile administrate de Serviciul fiscal de stat, încasate la bugetul public naţional suplimentar faţă de prevederile aprobate iniţial, dar nu mai mult decît veniturile respective încasate la bugetul de stat suplimentar faţă de prevederile aprobate iniţial  (cu excepţia celor cu destinaţie specială), se direcţionează la finanţarea cheltuielilor Serviciului fiscal de stat, suplimentar la cele aprobate la buget. Operaţiunile respective se vor efectua lunar, ţinîndu-se cont de încasările cumulative de la începutul anului, şi se vor reflecta în executarea de casă a bugetului de stat."
14. La articolul 28 alineatul (2), cifra "6" se substituie prin cifrele "25".
15. La articolul 32 alineatul (1), cifrele "78,5" se substituie prin cifrele "93,5".
16. După articolul 33 se introduce articolul 331, cu următorul cuprins:
"Art.331 - (1) Se aprobă în componenţa bugetului de stat fondul de  36,6 milioane lei de compensare a veniturilor ratate de bugetele unităţilor administrativ-teritoriale prin executarea art.18 al Legii nr.392-XIV din 13 mai 1999 privind restructurarea întreprinderilor agricole în procesul de privatizare.
(2) Compensarea din mijloacele fondului nominalizat la alin.(1) va fi efectuată de Ministerul Finanţelor în baza datelor Inspectoratului Fiscal Principal de Stat privind stingerea, prin creanţele trezoreriale ale Ministerului Finanţelor, a obligaţiilor curente la buget în trimestrul de gestiune."
17. Articolul 35:
dupa alineatul (1) se introduce alineatul (2), cu următorul cuprins:
"(2) Prevederile alin.(1) nu se extind asupra creditelor preferenţiale folosite contrar destinaţiei.";
alineatele (2) si (3) devin alineatele (3) si (4).
18. Articolul 37 se abrogă.
19. La articolul 38, textul "precum şi în vederea tratării bolnavilor, după caz, peste hotarele Republicii Moldova" se substituie cu textul "precum si în vederea acoperirii cheltuielilor legate de controlul calitatii, de recepţionarea, depozitarea şi repartizarea ajutoarelor umanitare şi de tratarea bolnavilor, după caz, peste hotarele Republicii Moldova".
20. Articolul 43 se abrogă.
21. Articolul 45:
la alineatul (4) se introduce în final textul: "Aceste sancţiuni se aplică şi în cazul dezafectării, prin compensări, a mijloacelor bugetare, indiferent de vechimea compensărilor.";
la alineatul (5), textul "învestite cu funcţii de control, în modul stabilit de legislaţie" se substituie cu textul "de control financiar, în funcţie de competenţa lor".
22. După articolul 50 se introduce articolul 501, cu următorul cuprins:
"Art.501. -  Ministerul Finanţelor:
a) va anula Societăţii pe Acţiuni "Moldova-Gaz" penalităţile pentru nevărsarea în termen la bugetul de stat, în perioada cuprinsă între 16 aprilie 2001 şi data intrării în vigoare a prezentului articol, a veniturilor provenite din includerea în tariful la gazele naturale a taxei fixe de 4 dolari S.U.A., venituri care corespund veniturilor ratate în urma îngheţării (în contul datoriei Societăţii pe Acţiuni "Moldova-Gaz" faţă de Societatea pe Acţiuni "Gazprom" din Federaţia Rusă pentru gazele naturale livrate în sumă de 90 milioane dolari S.U.A., datorie preluată de Guvern) datoriilor societăţilor pe acţiuni "Centrala Electrică de Termoficare nr.1", "Centrala Electrică de Termoficare nr.2", "Centrala Electrică de Termoficare Nord", "Termocom" şi ale întreprinderilor fondate în procesul reorganizării Asociaţiei Republicane de Producţie "Termocomenergo";
b) va suspenda încasarea de la Societatea pe Acţiuni "Moldova-Gaz" la bugetul de stat a veniturilor provenite din includerea în tariful la gazele naturale a taxei fixe de 4 dolari S.U.A., venituri care corespund veniturilor ratate în urma îngheţării (în contul datoriei Societăţii pe Acţiuni "Moldova-Gaz" faţă de Societatea pe Acţiuni "Gazprom" din Federaţia Rusă pentru gazele naturale livrate în sumă de 90 milioane dolari S.U.A., datorie preluată de Guvern) datoriilor societăţilor pe acţiuni "Centrala Electrică de Termoficare nr.1", "Centrala Electrică de Termoficare nr.2", "Centrala Electrică de Termoficare Nord", "Termocom", ale întreprinderilor fondate în procesul reorganizării Asociaţiei Republicane de Producţie "Termocomenergo", precum şi a penalităţilor pentru neefectuarea în termen la bugetul de stat a plăţilor menţionate, cu excepţia sumelor anulate conform lit.a)."
23. La articolul 51 litera c), textul "în anii 1993-1995" se substituie cu textul "în anii precedenţi".
24. În articolul 56 se introduce litera h), cu următorul cuprins:
"h) să redistribuie, în baza adresărilor întemeiate ale executorilor primari de buget, alocaţiile, aprobate la bugetul de stat, între grupurile unei ramuri (funcţii), cu excepţia grupului "Organele administrative"."
25. În anexa nr.1 se fac rectificări în conformitate cu anexa nr.1 la prezenta lege.
26. Anexa nr.4 punctul II:
poziţia 3 va avea următorul cuprins:
"3. Importul, stocarea şi comercializarea angro
a băuturilor alcoolice şi a berii                    1000";
poziţia 4 se exclude;
poziţia 6  va avea următorul cuprins:
"6. Importul, stocarea şi comercializarea
angro  a produselor din tutun                      1000";
poziţia 7 se exclude.
27. La anexa nr.5 punctul 1, literele a) şi b) vor avea următorul cuprins:
"a) pentru fiecare 10 m3 de apă captată, în limitele stabilite, din izvoarele de suprafaţă şi din cele subterane, cu excepţia apei indicate la lit.b) - 1,8 lei;
b) pentru fiecare 10 m3 de apă captată din izvoarele de suprafaţă şi cele subterane destinată îmbutelierii în sticle şi în alte recipiente, folosită în scopuri curative şi în calitate de apă potabilă - 18 lei."
28. Din anexa nr.10 se exclud poziţiile tarifare 8471 şi 8473.
29. La anexa nr.13, în punctul 2 din notă, după prima propoziţie se introduce textul: "Excepţie fac întreprinderile specializate în domeniul transportului auto de călători, care achită taxa de 2 ori pe an, înainte de testare (revizie) tehnică."
30. Anexele nr.18, nr.19, nr.21 şi nr.24 se modifică şi se expun în anexele nr.2-5 la prezenta lege.
31. Anexa nr.25, capitolul II:
la punctul 1, textul "Ministerul Economiei şi Reformelor (organele teritoriale de privatizare)" se substituie cu textul "Departamentul de Privatizare.";
la punctul 11, textul "Serviciul "Hidrometeo" se substituie cu textul "Ministerul Ecologiei, Construcţiei şi Dezvoltării Teritoriului".
32. În cuprinsul legii se substituie sintagmele:
"Ministerul Economiei şi Reformelor" prin "Ministerul Economiei";
Ministerul Agriculturii şi Industriei Prelucrătoare" prin ""Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare";
"Ministerul Industriei şi Energeticii" prin "Ministerul Industriei";
"Ministerul Educaţiei şi Ştiinţei" prin "Ministerul Învăţămîntului";
"Ministerul Mediului şi Amenajării Teritoriului" prin ""Ministerul Ecologiei, Construcţiilor şi Dezvoltării Teritoriului";
"Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei" prin ""Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale";
"Departamentul Relaţii Naţionale şi Funcţionarea Limbilor" prin "Departamentul Relaţii Interetnice";
"Departamentul Protecţie Civilă şi Situaţii Excepţionale" prin "Departamentul Situaţii Excepţionale";
"Departamentul Supraveghere Tehnică, Standardizare şi Metrologie" prin "Departamentul Standardizare şi Metrologie";
"Departamentul Analize Statistice şi Sociologice" prin ""Departamentul Statistică şi Sociologie";
"Agenţia Naţională Cadastru, Resurse Funciare şi Geodezie" prin  "Agenţia de Stat Relaţii Funciare şi Cadastru de pe lîngă Guvern";
"Serviciul Silvic de Stat" prin "Agenţia de Stat pentru Silvicultură "Moldsilva"".
PREŞEDINTELE  
PARLAMENTULUI               Eugenia  OSTAPCIUC
Chişinău, 26 iulie 2001.
Nr. 405-XV.
Anexa nr.1
Rectificări la anexa nr.1 la Legea
bugetului pe anul 2001
                                
                            -mii lei-    
-   I. VENITURI, TOTAL        11700,0    
-  1. Venituri curente          11700,0    
-  1.1 Venituri fiscale          11700,0    
-  Impozite interne pe mărfuri şi servicii      11700,0    
-   Alte impozite, taxe şi plăţi, total      11700,0        
-  Perceperea diferenţei la tarifele pentru
energia termică livrată consumatorului        11700,0  
II.CHELTUIELI, TOTAL        11700,0    
1. Serviciile de stat cu destinaţie
generală        9001,7
Autorităţile legislative        -45,6  
   Parlamentul        -45,6  
Autorităţile executive        3753,8  
   Aparatul Preşedintelui
Republicii Moldova        3708,2  
   Cancelaria de Stat        45,6  
Activitatea financiară, bugetar-fiscală
şi de control        70,6  
   Curtea de Conturi        5,9  
   Departamentul Vamal        47023,0        
Acţiuni generale - organele
de control        -46958,3
   Inclusiv:              
Inspectoratul Fiscal Principal de Stat    12,9  
   Departamentul Control Financiar
şi Revizie       28,8  
   Departamentul Vamal      -47000,0    
Serviciile de planificare şi statistică      6435,3  
   Departamentul Statistică şi Sociologie    6393,0  
   Proiectul pentru dezvoltarea capacităţii
în colectarea, prelucrarea şi răspîndirea
informaţiei statistice      42,3  
Autorităţile şi serviciile cu destinaţie
generală neatribuite la alte grupuri      -1299,2        
Ministerul Economiei       -1782,0        
Departamentul Privatizării      1782,0  
    Comisia Electorală Centrală      -799,2  
    Proiectul reformei sectorului public      -700,0  
    Departamentul Tehnologii Informaţionale    200,0  
Organele administrative      86,8  
    Ministerul Economiei       -1026,4        
Departamentul Statistică şi Sociologie    20,6  
    Departamentul Relaţii Interetnice      25,4        
Departamentul Tehnologii Informaţionale    57,7  
    Departamentul Privatizării      1009,5  
2. Activitatea externă      6,3  
Organele administrative      6,3  
   Ministerul Afacerilor Externe      6,3  
3. Apărarea naţională      1500,0  
Armata Naţională      1500,0        
Ministerul Apărării      1500,0  
4. Curtea Constituţională şi autorităţile
judecătoreşti      1885,0  
Procuratura      1085,0  
   Procuratura Generală      1085,0  
Autorităţile judecătoreşti neatribuite
la alte grupuri      800,0  
   Ministerul Justiţiei      800,0  
5. Menţinerea ordinii publice
şi securitatea naţională      911,8  
Organele afacerilor interne      11,8        
Ministerul Afacerilor Interne      11,8  
Organele securităţii naţionale      900,0  
   Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat    900,0  
6. Învăţămîntul      288,7  
Învăţămîntul superior      475,0  
   Ministerul Sănătăţii      53,0  
   Ministerul Învăţămîntului      394,0  
   Ministerul Culturii      28,0      
Învăţămîntul postuniversitar      62,5        
Ministerul Învăţămîntului      62,5    
Instituţiile şi activităţile în domeniul
învăţămîntului neatribuite la alte grupuri    -100,0  
   Ministerul Învăţămîntului      -100,0  
Organele administrative      -148,8  
   Ministerul Învăţămîntului      -148,8  
8. Cultura, arta, sportul şi acţiunile
pentru tineret      230,9  
Activitatea în domeniul culturii      25,0        
Ministerul Culturii       25,0  
Sportul şi acţiunile pentru tineret              
Ministerul Învăţămîntului      -5629,6        
Departamentul Tineret şi Sport      5629,6    
Organele administrative      205,9        
Ministerul Culturii       22,6        
Departamentul Tineret şi Sport      175,3        
Consiliul Coordonator al
Audiovizualului      8,0  
9. Ocrotirea sănătăţii      -2506,7    
Instituţiile şi serviciile din domeniul
ocrotirii sănătăţii neatribuite
la alte grupuri      -2544,6        
Proiectul reformei ocrotirii sănătăţii      -2544,6    
Organele administrative      37,9        
Ministerul Sănătăţii      37,9  
10. Asistenţa şi susţinerea socială      82111,3    
Dintre care transferurile la bugetul
asigurărilor sociale de stat      15995,4  
Pensiile militarilor       34294,7        
Ministerul Apărării       13343,0        
Ministerul Afacerilor Interne       12463,0    
Serviciul de Informaţii şi Securitate      8448,7        
Serviciul de Protecţie şi Pază de stat      40,0  
Pensiile şi indemnizaţiile viagere
judecătorilor şi procurorilor      5,0  
   Centrul pentru Drepturile Omului      5,0  
Instituţiile asigurării sociale      3867,9  
   Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale     3867,9  
Indexarea eşalonată a depunerilor
populaţiei la Banca de Economii      25000,0        
Acţiuni generale      25000,0    
Organele administrative      101,0        
Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale     101,0  
Instituţiile şi serviciile din domeniul
asigurării şi susţinerii sociale neatribuite
la alte grupuri      -4182,3        
Ministerul Muncii şi Protecţiei
Sociale       -2507,9        
Proiectul pentru gestionarea
protecţiei sociale      -1674,4    
Compensaţiile şi indemnizaţiile
nominative      17625,0        
Curtea Supremă de Justiţie      6,5        
Procuratura Generală      6,5        
Ministerul Justiţiei      5,4        
Ministerul Apărării      1033,1        
Ministerul Afacerilor Interne      404,9        
Serviciul de Informaţii şi Securitate      173,2  
   Casa Naţională de Asigurări Sociale    15995,4    
Compensarea diferenţei de preţuri
la combustibil şi energie electrică
în legătură cu acordarea de înlesniri
unor categorii de populaţie      5400,0  
   Acţiuni generale      5400,0  
11. Agricultura, gospodăria
silvică, gospodăria piscicolă
şi gospodăria apelor      -4948,3    
Gospodăria silvică      -1724,0        
Agenţia de Stat pentru
Silvicultură "Moldsilva"      -1724,0    
Activităţile şi serviciile din
agricultură, gospodăria silvică,
gospodăria piscicolă şi gospodăria
apelor neatribuite la alte grupuri      -2712,6        
Proiectul Dezvoltarea
întreprinderilor mici      -212,6  
   Unitatea consolidată pentru
implementarea şi monitorizarea
proiectelor în domeniul agriculturii      -2500,0
   Inclusiv:              
Proiectul de Finanţare Rurală I      -400,0        
Accesul la Piaţă şi Servicii Rurale      -2100,0    
Organele administrative      -511,7        
Ministerul Agriculturii şi Industriei
Alimentare      -511,7  
12. Protecţia mediului înconjurător
şi hidrometeorologia      -36,2  
Hidrometeorologia              
Serviciul "Hidrometeo"      -4322,7        
Ministerul Ecologiei, Construcţiei şi
Dezvoltării Teritoriului       4322,7  
Cheltuielile din domeniul
protecţiei mediului înconjurător
şi hidrometeorologiei neatribuite
la alte grupuri       -113,0  
   Proiectul "Biodiversitate"      -113,0  
Organele administrative      76,8  
   Ministerul Ecologiei, Construcţiei
şi Dezvoltării Teritoriului       76,8  
13. Industria şi construcţiile      278,3  
Activităţile şi serviciile din
domeniul industriei şi construcţiilor
neatribuite la alte grupuri      500,0  
   Ministerul Ecologiei, Construcţiei
şi Dezvoltării Teritoriului       500,0  
Organele administrative      -221,7  
   Ministerul Industriei       -221,7  
14. Transporturile, gospodăria
drumurilor, comunicaţiile şi informatica    -57,7  
Organele administrative      -57,7  
  Ministerul Transporturilor
şi Comunicaţiilor      -57,7  
16. Complexul pentru combustibil
şi energie      2569,3  
Reţelele termice       2182,0  
   Acţiuni generale      2182,0  
Activităţile şi serviciile complexului
pentru combustibil şi energie neatribuite
la alte grupuri      -107,5  
   Proiectul energetic I      -15,5  
   Proiectul energetic II      -92,0  
Organele administrative      494,8  
   Ministerul Energeticii      494,8  
17. Serviciul datoriei de stat      -115000,0    
Serviciul datoriei de stat interne      -60000,0        
Acţiuni generale      -60000,0    
Serviciul datoriei de stat externe      -55000,0        
Acţiuni generale      -55000,0    
18. Completarea rezervelor de stat      683,8      
Rezervele materiale de stat      683,8
   Direcţia Generală pentru Rezervele
Materiale de pe lîngă Guvern      683,8  
19. Alte servicii legate de activitatea
economică      -2344,6    
Alte servicii legate de activitatea
economică      -2365,7        
Ministerul Economiei       225,0  
   Inclusiv:              
Agenţia Naţională pentru
Atragerea Investiţiilor       225,0  
Agenţia Naţională pentru
Atragerea Investiţiilor       -225,0  
   Proiectul "ARIA"      -2240,0        
Centrul Productivitate şi
Competitivitate      -125,7  
Organele administrative      21,1  
  Departamentul  Standardizare
şi Metrologie       7,9  
   Agenţia de Stat Relaţii Funciare
şi Cadastru de pe lîngă Guvern      13,2  
20. Cheltuielile neatribuite la alte
grupuri principale      37126,4    
Cheltuielile neatribuite la
alte grupuri      37126,4        
Fondul de investiţii sociale      526,4  
   Fondul de compensare a
veniturilor ratate de bugetele
unităţilor administrativ-teritoriale
în urma restructurării întreprinderilor
agricole      36600,0.
Anexa nr.2
"Anexa nr.18
Fondul extrabugetar al Ministerului Ecologiei,
Construcţiilor şi Dezvoltării Teritoriului pentru finanţarea lucrărilor de constituire a bazei
normative în construcţii
- mii lei -
VENITURI, TOTAL      1226,0    
1. Defalcări din volumele investiţiilor
prevăzute la bugetul de stat       23,0    
2. Defalcări din volumele investiţiilor
efectuate din alte surse      1019,0    
3. Defalcări din volumul comercializării
materialelor de construcţie fabricate
în Republica Moldova       184,0    
CHELTUIELI, TOTAL       1226,0    
Lucrări de constituire a bazei
normative în construcţii      1226,0".
Anexa nr.3
"Anexa nr.19
Fondul ecologic naţional
al Ministerului  Ecologiei, Construcţiilor
şi Dezvoltării Teritoriului
- mii lei -  
VENITURI, TOTAL        7889,4    
1. Sold la 1 ianuarie 2001      614,4  
2. Mijloace transferate de fondurile
ecologice locale (30%)      1125,0    
3. Plăţi pentru emisiile de poluanţi
din sursele mobile care folosesc
benzină (etilată, neetilată) şi motorină      6100,0    
4. Mijloace destinate reparaţiei daunelor
cauzate resurselor piscicole      50,0  
CHELTUIELI, TOTAL       7889,4    
1. Elaborarea şi implementarea
programelor naţionale de protecţie a
mediului înconjurător, reconstrucţia
ecologică a landşafturilor şi obiectivelor
acvatice afectate de activităţi antropice       2836,0    
2. Investigaţii ştiinţifice în domeniul
protecţiei mediului  înconjurător
(la comanda ministerului)       150,0  
3. Elaborarea unui sistem de normative
ecologice care să reglementeze folosirea
resurselor naturale şi calitatea
mediului înconjurător      150,0  
4. Organizarea şi gestionarea sistemului
de informaţie şi de publicitate
(reclamă) ecologică      150,0  
5. Propagarea cunoştinţelor ecologice      100,0  
6. Reciclarea cadrelor din sistemul
ministerului      120,0  
7. Organizarea colaborării internaţionale
în domeniul protecţiei mediului
înconjurător, inclusiv prin antrenarea
de specialişti străini la acordarea
de consultanţă şi la asistenţa de
expertiză; participarea reprezentanţilor
ţării la lucrările convenţiilor ecologice
internaţionale la care Republica Moldova
este parte; achitarea cotizaţiilor de membru
al organizaţiilor interstatale a căror
activitate este legată de protecţia mediului
înconjurător      700,0  
8. Participarea, prin cote-părţi, la
lucrările de cercetare ştiinţifică,
la proiectarea şi implementarea tehnicii
şi tehnologiilor cu parametri ecologic
acceptabili, la crearea de întreprinderi
interramurale pentru utilizarea deşeurilor,
la implementarea tehnologiilor ecologice
nonpoluante în timpul construcţiei
obiectivelor de protecţie a mediului
înconjurător      900,0  
9. Lichidarea consecinţelor calamităţilor
naturale, avariilor în producţie şi altor
situaţii care pot aduce prejudicii
mediului înconjurător      790,0  
10. Acordarea de ajutor financiar fondurilor
ecologice locale pentru realizarea măsurilor
de protecţie a mediului înconjurător
în localităţile cu o situaţie ecologică
deosebit de complicată      600,0  
11. Premierea specialiştilor, indiferent de
apartenenţă departamentală, care contribuie
la stabilizarea şi reducerea nivelului de
poluare a mediului înconjurător (pînă la
1% din fondul ecologic naţional)      79,0  
12. Participarea, prin cote-părţi, la
finanţarea proiectelor de asistenţă tehnică
şi a proiectelor de investiţii în domeniul
protecţiei mediului înconjurător, finanţate
de organisme donatoare internaţionale,
de sponsori şi investitori locali      900,0  
13. Achitarea cheltuielilor de creare a
bazei tehnico-materiale şi de ţinere a
evidenţei statistice a fondurilor ecologice  200,0  
14. Acordarea de sprijin financiar
organizaţiilor ecologiste neguvernamentale
în baza unui program special de granturi
pentru proiectele destinate protecţiei
mediului înconjurător      214,4".
Anexa nr.4
"Anexa nr.21
Fondul extrabugetar pentru manuale
al Ministerului Învăţămîntului
                            - mii lei -
VENITURI, TOTAL       26785,7
1. Sold la 1 ianuarie 2001       9404,7    
2. Taxe pentru închirierea manualelor        15881,0
3. Dobînzi      1500,0
CHELTUIELI, TOTAL        5,0  
Achitarea serviciilor bancare       5,0  
Sold scontat la 31 decembrie 2001      26780,7".
  
Anexa nr.5
"Anexa nr.24
Fondul extrabugetar al Agenţiei de Stat
Relaţii Funciare şi Cadastru de pe lîngă Guvern pentru realizarea programului complex de
valorificare a terenurilor noi şi de sporire a fertilităţii solurilor
                                                              - mii lei -
VENITURI, TOTAL       7700,0    
Venituri din vînzarea terenurilor
proprietate publică, în partea
care se transferă pe contul special
al Guvernului      7700,0    
CHELTUIELI, TOTAL       7700,0    
1. Finisarea elaborării programului complex
de valorificare a terenurilor noi şi de
sporire a fertilităţii solurilor       90,0  
2. Executarea lucrărilor antieroziune, a
lucrărilor  tehnice de cultivare, restabilire
(desecare) şi sporire a fertilităţii solurilor  5260,0    
3. Lucrările de stopare a alunecărilor
de teren       800,0    
4. Lucrările de proiectare       1050,0    
5. Lucrările de stabilire a zonelor
şi fîşiilor de protecţie a apei rîurilor
şi bazinelor de apă       400,0  
6. Lucrările de modificare a
proiectului de scădere a nivelului
apelor subterane din bazinul rîului Ialpug  100,0".