OMFC195/2018
ID intern unic:  378404
Версия на русском
Fişa actului juridic

Republica Moldova
MINISTERUL FINANŢELOR
ORDIN Nr. 195
din  29.11.2018
cu privire la modificarea Ordinului nr. 38 din 17.02.2017 cu privire
la aprobarea formularelor Rapoartelor privind executarea bugetului
asigurărilor sociale de stat şi a Normelor metodologice privind modul
de întocmire a acestora
Publicat : 12.12.2018 în Monitorul Oficial Nr. 462-466     art Nr : 1765
    Întru executarea prevederilor articolului 11 din Legea contabilităţii nr.113-XVI din 27 aprilie 2007 și în baza prevederilor articolelor 71-74 din Legea finanțelor publice și responsabilității bugetar-fiscale nr. 181 din 25 iulie 2014,
ORDON:
    În Ordinul ministrului finanţelor nr.38 din 17 februarie 2017 cu privire la aprobarea formularelor Rapoartelor privind executarea bugetului asigurărilor sociale de stat şi a Normelor metodologice privind modul de întocmire a acestora se operează următoarele modificări:
    1. În anexa nr.1, Formularul nr.6 CNAS Raport privind transferurile de la bugetul de stat la bugetul asigurărilor sociale de stat, după tabel, propoziția „La pag.8 col. 11 şi col. 12 de completat conform actului de confirmare a datoriilor coordonat/aprobat de Ministerul Finanţelor” se exclude.
    2. În anexa nr.2:
    2.1. În punctul 4. Raport privind executarea bugetului asigurărilor sociale de stat (formularul nr.4 CNAS), alineatele 7 și 8 se modifică și se expun în următoarea redacție:
    • „În coloniţa 5 “Executat anul curent” se reflectă tranzacţiile (intrări/ieşiri) pe conturile Casei Naţionale de Asigurări Sociale. La partea de venituri şi cheltuieli ale bugetului asigurărilor sociale de stat se reflectă şi plăţile efectuate la locul de muncă. La partea de cheltuieli se reflectă tranzacţiile anului curent, iar restituirile de cheltuieli din anii precedenţi se reflectă la sursele de finanţare.
    • În coloniţa 6 „Executat faţă de precizat” se reflectă devierile indicatorilor executat anul curent minus planul precizat pe an”.
    2.2. În punctul 5. Raport privind executarea bugetului asigurărilor sociale de stat la partea de cheltuieli și active nefinanciare (formularul nr.4.1.CNAS), alineatele 10-15 se modifică și se expun în următoarea redacție:
    • „În colonița 7 „Cheltuieli efective” se reflectă sumele calculate pentru plata prestațiilor sociale, ținând cont de sumele neridicate de beneficiari, retribuirea muncii, servicii şi alte plăţi pentru perioada de raportare. Datele  se  completează din  registrele  contabile lunare, întocmite de CNAS în baza rapoartelor prezentate de direcţiile responsabile din cadrul CNAS.
    • În coloniţa 8 “Total creanţe” se reflectă sumele transferate în avans pentru bunuri, lucrări şi servicii şi alte plăţi pentru perioada de raportare. Sumele reflectate la creanțe trebuie să  fie  egale cu sumele reflectate în soldul final pe conturile de creanțe.
    • În coloniţa 9 “Total datorii” se reflectă sumele datorate pentru bunuri, lucrări şi servicii şi alte plăţi pentru perioada de raportare. Sumele reflectate la datorii trebuie să fie egale cu sumele reflectate în soldul final pe conturile de datorii”.
    3. Prezentul ordin intră în vigoare începând cu perioada de raportare pentru anul 2018 și se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

    MINISTRUL FINANȚELOR                                        Octavian ARMAȘU

    Nr. 195. Chişinău, 29 noiembrie 2018.